Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Land Rover Defender ook als budget-versie van minder dan €30K’

De nieuwe Land Rover Defender wordt niet bepaald een heel goedkope auto, maar daar wil Land Rover verandering in brengen. Het merk komt waarschijnlijk met een budgetmodel van minder dan €30K.

Land Rover Defender 90 2020

De nieuwe Land Rover Defender komt volgend jaar in Nederland op de markt, en dan zal hij alles behalve goedkoop zijn. De Defender 90 heeft een vanafprijs van € 94.300 en de 110 kost € 6.000 meer. Erg bereikbaar is de nieuwe offroader dus niet. Dat komt overigens door de BPM, die bedraagt op alle modellen rond de €40.000,-. Maar er is goed nieuws voor de fans van de nieuwe Defender, want Land Rover komt waarschijnlijk met een goedkoper model. Een die in thuisland Engeland nog geen £25.000 (minder dan €30.000) gaat kosten.

1,5 liter Ingenium driepitter

Dat laat Britse website Autocar weten op basis van niet verder genoemde bronnen. Volgens de website gaat Land Rover vermoedelijk met een Land Rover Defender 80 komen. Deze zal vooral op het gebied van interieur en motorisering aan kostenbesparing doen. Wat dat inhoudt voor het interieur weten we niet, qua motorisering ligt het voor de hand dat de fabrikant kiest voor de 1,5 liter Ingenium driepitter en die koppelt aan een mild-hybride-component. Krachtigere vierpitters zijn ook een optie. Het grootste voordeel voor Nederlanders is dat dit vooral drukt in de BPM. Dit aangezien de Land Rover Defender 80 aanzienlijk minder zal uitstoten dan zijn grotere broers.

Ook wordt er op de kosten beknibbeld door de Defender 80 op Tata’s Omega-Arc (Optimal Modular Efficient Global Advanced Architecture) platform te zetten. Dit is een geüpdatete versie van het platform waarop de Range Rover Evoque en de Land Rover Discovery Sport gebouwd worden. Het heeft als voordeel dat het vooral goedkoper is dan het platform waarop de Defender 90 en 110 rollen. Of de Defender 80 daardoor minder goed zal presteren buiten de gebaande paden is nog onduidelijk.

Luxere versie

Ook gaan er geruchten dat er een nog luxere versie van de Defender op de markt gaat komen. Vermoedelijk wordt dit een volledig elektrisch model met verschillende upgrades waardoor de de prijs boven de ton uit gaat komen. En dat is zonder de Nederlandse BPM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.