Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Land Rover Defender is er ook als betaalbaar model

In navolging van de lancering van de nieuwe Land Rover Defender komt speelgoedmerk Lego met hun eigen versie van het vernieuwde icoon.

De nieuwe Land Rover Defender is wellicht het heetste nieuws dat we deze week vanaf de IAA kregen. Na jaren van wachten kwam Land Rover eindelijk met het nieuwe model over de brug. We kunnen niet anders zeggen dan dat we er erg hebberig van worden. Het redesign is niet alleen goed gelukt, ook lijkt het helemaal snor te zitten met het kunnen van de auto. Natuurlijk moeten we dat zelf nog wel even bevestigen door een test met de auto te doen. Maar tot dat zo ver is kunnen we ons vermaken met een ietwat kleiner model van de Defender. Lego, de bekende speelgoedsteentjesfabrikant uit Denemarken, heeft namelijk een eigen versie van de Defender gemaakt en dat is geen speelgoed voor de kids.

Meest gecompliceerde versnellingsbak

De Lego Land Rover Defender oogt niet alleen hetzelfde als het nieuwe model, hij heeft ook een flinke lading snufjes meegekregen. Daaronder valt de meest gecompliceerde versnellingsbak in een Lego-model ooit. Tenminste, dat beweert de fabrikant. Dit komt voornamelijk doordat de versnellingsbak niet alleen tussen voor- en achteruit kan schakelen, maar ook nog eens de mogelijkheid heeft om in lage of hoge giering te draaien. Daar bovenop komt ook nog eens dat hij vierwielaandrijving heeft. Ook heeft hij een werkende zes-in-lijn motor onder de kap. En daar vinden we tegelijkertijd ook een werkende, ingebouwde lier.

Land Rover Defender Lego

En daar houdt het nog niet op, want de Defender heeft onafhankelijke vering en kan met de voorwielen sturen. De achterdeur kan geopend worden door te draaien aan het reservewiel. Hierachter gaat een werkend slot schuil. Via de achterkeur kan je een blik werken op de eerder genoemde versnellingsbak. En om het af te maken heeft de auto een interieur dat op de echte auto geïnspireerd is en zijn de velgen speciaal voor dit model gemaakt.

Goedkoper

We mogen dus wel stellen dat Lego niet alleen rekening heeft gehouden met degene die lekker met een Lego-auto wil spelen. Ook de die-hard fans van de Defender kunnen opgelucht ademhalen met deze uit 2.573 steentjes bestaande Land rover. De Lego-set is vanaf 1 oktober verkrijgbaar en is aanzienlijk goedkoper dan een echte Land Rover Defender. Lego vraagt net geen €180,- voor het model.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.