Autovisie
Autovisie Nieuws 24 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Elektrische Defender look-a-like: pensionado gaat elektrisch

Van sommige types hoor je niets meer na hun pensioen. Maar bij de Land Rover Defender is zelfs na 70 jaar het avontuur nog niet voorbij. We zien de ene na de andere look-a-like. Zo start de Defender nu een second life als elektrische versie onder de naam Twisted NAS-E.

Defender Twisted
Twisted NAS-E gebaseerd op Defender 90 softtop

Voor alle duidelijkheid Land Rover is definitief met de klassieke Defender gestopt. Deze volledig elektrische NAS-E is een product van Twisted Automotive een bedrijf dat al jaren Land Rover Defenders gebruikt als basis voor hun creaties met onder andere dikke V8’s. JLR was daar destijds niet blij mee. Het heeft in het verleden zelfs de activiteiten van Twisted met hun Defender proberen de stoppen maar daar ging de rechter destijds niet in mee.

Hoe dan ook, de laatste Twisted creatie gaat avontuurlijk voor groen want namelijk met een beperkte actieradius het bos in. De E-NAS is namelijk nog steeds die oer-terreinauto met serieuze vierwielaandrijving. De basisuitvoering van de elektrische Defender haalt 320 kilometer actieradius uit een 60 kWh-accu met een Remy Borg Warner elektromotor. Die is goed is voor 217 pk en 380 Nm koppel. Er is ook een dikkere versie met meer vermogen maar dezelfde actieradius. Die NAS-E Plus heeft 320 pk en 420 Nm trekkracht.

Defender Twisted back
Een leek ziet een normale Defender

Goed en slecht nieuws

Het gaat hier niet om een concept maar om een auto die daadwerkelijk te koop is, dat is het goede nieuws. Minder leuk is dat de oplage van deze California-edtie voorlopig beperkt is tot dertig stuks. Ook de hoge prijs en het feit dat de elektrische Defender alleen bedoeld is voor de Amerikaanse markt zijn aanzienlijke hindernissen voor Europese liefhebbers. De prijs voor de NAS-E start vanaf 185.000 dollar, de NAS-E Plus moet minimaal 210.000 dollar kosten.

Rijke Amerikanen

Citroën Méhari Plage
Ook van de Mehari zijn elektrische varianten te koop

Twisted mikt met deze elektrische Defender op rijke Amerikanen en roept vooral dat deze NAS-E environmental friendly is en zelfs aan de strenge milieueisen van de staat Californië voldoet. De drie kleuren waarin deze NAS-E California verkrijgbaar is, zijn dan ook geïnspireerd door beroemde plaatsen en heten daarom Malibu, Yosemite en Tahoe. De filmsterren in deze Hollywood-staat zijn een prima doelgroep wat zij gaan over het algemeen imago-technisch graag groen door het leven. Dat kunnen ze nu ook in stijl doen. Een Prius of Tesla is saai vergeleken bij de Twisted NAS-E. Het is meer de Mehari Eden van Amerika.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.