Laurens Stade
Laurens Stade Nieuws 19 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Een Cybertruck mét Cyberquad koop je binnenkort voor een schijntje

Het bezitten van Tesla’s Cybertruck én de Cyberquad wordt binnenkort een stuk gemakkelijker. Hot Wheels brengt namelijk in september een nieuwe afstandbestuurbare versie van deze twee voertuigen uit.

Oké, het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte Cybertruck, maar daar moet je voorlopig toch nog wel even op wachten. Als je dan geen geduld hebt, kan de Hot Wheels RC-versie van de futuristisch ogende auto uitkomst bieden. Het model is gemaakt op een schaal van 1:10, waardoor je de Cybertruck wel met twee handen zal moeten vasthouden. Met de afstandbediening kan je de mini-Cybertruck de sporen geven. Het RC-model kost zo’n 100 dollar en heeft een topsnelheid van ongeveer 20 km/h.

Stapje terug

Dit is niet de eerste Cybertruck van Hot Wheels. Vorig jaar kwam de bekende speelgoedfabrikant al met RC-versie van de veelbesproken pick-up. Die was stukken krachtiger dan dit nieuwe model, maar was met 400 dollar ook flink duurder. Zo was de gelimiteerde versie van wat stevigere materialen gemaakt en kon deze ook bijna twee keer zo snel als zijn opvolger. Bovendien wordt dit nieuwe model via de achterwielen aangedreven. Het duurdere, uitverkochte, gelimiteerde model had vierwielaandrijving.

Dat oude model bevatte ook een knipoog naar de presentatie van de Cybertruck, toen Tesla-topman Elon Musk ter demonstratie een steen tegen de ‘onbreekbare’ zijruit gooide. Dat ging fout, waardoor er een barst in de ruit kwam. Hot Wheels leverde voor hun vorige Cybertruck een sticker, waardoor het leek alsof het glas van de kleine pick-up ook gebroken was.

Dit nieuwe model heeft wel weer een aantal leuke extra eigenschappen. Zo heeft-ie werkende verlichting en een afstandbediening in de vorm van een stuurtje, zoals je deze ook zal terugvinden in de daadwerkelijke Cybertruck.

Gratis Cyberquad erbij

Je krijgt er tevens een Cyberquad bij, wat bij het duurdere model niet het geval was. De elektrische ATV zouden we volgens Tesla-topman Elon Musk eind dit jaar kunnen verwachten, tegelijkertijd met de Cybertruck. De echte Cyberquad kan zich opladen via de 110v/220v stekkerdoos achterin de laadbak van de Cybertruck. De Cyberquad als Hot Wheels-versie is echter meer een leuke accessoire: deze is niet op afstand bestuurbaar, maar kan wel door de Cybertruck vervoerd worden.

Voor de liefhebber zal het misschien een dagje stressen worden om zo’n RC Cybertruck te bemachtigen. De vorige, gelimiteerde editie was binnen no-time uitverkocht. Op vrijdag gaat deze versie in de verkoop, verwacht wordt dat deze in september geleverd zal worden. Nog even geduld dus.

Creatievelingen aan de slag met de Cybertruck

Niet alleen Mattel zag een kans om de Cybertruck om te toveren tot een bestuurbaar schaalmodel. Ook de Nederlandse Emiel Noorlander zag er vorig jaar een mooi hobbyproject in. Net als de versie van Musk bestaat het koetswerk van Noorlanders Cybertruck uit aluminium. Daarvoor heeft hij één dunne plaat met een laser laten uitsnijden, en die met de hand gevouwen naar de vorm van de elektrische pick-up.

Als basis gebruikt Noorlander het chassis van een bestuurbare raceauto. Maar door de veren en schokdempers anders te monteren, heeft hij een wat hogere ophanging weten te creëren. Het koetswerk wordt door middel van magneten op z’n plek gehouden. Net als de originele Cybertruck is deze bestuurbare versie erg krachtig, want Noorlander zegt de sterkste elektromotor die hij kon vinden te hebben geplaatst. Het is er wel ‘maar’ eentje: de sterkste Cybertruck krijgt er in totaal drie. Meer lezen over de Nederlandse en kleine Tesla doe je via onderstaande link:

Klaar! Nederlandse Cybertruck voelt asfalt onder z’n wieltjes

Cybertruck

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.