Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Klaar! Nederlandse Cybertruck voelt asfalt onder z’n wieltjes

Een tijdje terug schreven we over een Nederlandse Cybertruck die in de maak was. De bestuurbare miniatuurversie van Emiel Noorlander is inmiddels af.

De Tesla Cybertruck is voer voor creatievelingen. Zo zagen we eerder al een Russische kopie op basis van een Lada en een heuse Cyberbike. De hoekige creatie was ook een reden voor Emiel Noorlander, die zijn eigen bestuurbare versie maakte.

Aluminium

Net als de versie van Musk bestaat het koetswerk van de Noorlanders Cybertruck uit aluminium. Daarvoor heeft hij één dunne plaat met een laser laten uitsnijden, en die met de hand gevouwen naar de vorm van de elektrische pick-up.

Als basis gebruikt Noorlander het chassis van een bestuurbare raceauto. Maar door de veren en schokdempers anders te monteren, heeft hij een wat hogere ophanging weten te creëren. Het koetswerk wordt door middel van magneten op z’n plek gehouden. Net als de originele Cybertruck is deze bestuurbare versie erg krachtig, want Noorlander zegt de sterkste elektromotor die hij kon vinden te hebben geplaatst. Het is er wel ‘maar’ eentje: de sterkste Cybertruck krijgt er in totaal drie.

Details Cybertruck

Ook met de details van de Cybertruck zit het wel snor. Noorlander heeft de bumpers en wielkasten in een 3D-printer vervaardigd, net als het ontwerp van de wielen.

Noorlander heeft het hele productieproces van zijn Cybertruck op YouTube geplaatst. Nu het autootje af is, heeft hij een compilatievideo gemaakt, die je hieronder kunt zien:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.