Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Deze Tesla Cybertruck kun je op afstand besturen

Het is de vraag of-ie komt, de vorig jaar aangekondigde Tesla Cybertruck. Een Nederlander heeft in ieder geval zijn eigen versie gebouwd.

En die kun je op afstand besturen, want het gaat hier om een bestuurbare miniatuurversie. Het is een creatie van de Nederlandse Emiel Noorlander. Op YouTube heeft hij een video gedeeld waarin hij laat zien hoe hij de hoekige EV heeft gemaakt.

Luchtvaarttechnologie

Noorlander is een handige ontwerper die uit de luchtvaarttechnologie komt en zich nu bezighoudt met allerlei projecten. Op het videoplatform deelt hij zijn eigen ‘engineering experimenten’, waar deze recreatie van de Cybertruck er eentje van is.

Wat hij precies doet? Simpel gezegd heeft hij uit een deel aluminium een vorm gesneden die hij over een bestuurbare auto vouwt. Het eindresultaat is in de eerste video nog niet te zien. Een groot verschil tussen deze bestuurbare en de echte Cybertruck? Van dit kleine exemplaar breken de ruiten niet als je daar een steen op gooit, zo laat Noorlander zien.

Cyberbike

Overigens is Noorlander niet de enige die een eigen versie van de Tesla Cybertruck maakt. Een tijd geleden dook de Tesla Cyberbike op. Dat was een creatie van de bekende YouTuber Casey Neistat. Overigens was de Cyberbike meer toeval dan een vooropgezet plan. Neistat zocht namelijk een manier om een volledig nieuw elektrisch model te camoufleren. Tijdens het proces besloten ze pas om voor de Tesla-look te gaan.

Kort na de introductie van de Cybertruck van Tesla werd er ook al een replica op de Russische wegen gespot. Dat was uiteraard ludiek bedoeld, maar Tesla toonde direct zelfspot. Het postte de video op zijn eigen Instagram-pagina. Benieuwd naar die creatie? Klik hier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.