Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo kan de Tesla Cybertruck er als motorfiets uitzien

Ja, we richten ons normaal alleen op vierwielers, maar we maken even een uitzondering. Dit is namelijk een motorfiets die zijn inspiratie uit een auto haalde: de Tesla Cybertruck.

Eind vorig jaar schudde Elon Musk de autowereld weer eventjes op met de onthulling van de Tesla Cybertruck. Het design maakte flink wat tongen los en was voor even het gesprek van de dag. Hoewel de CEO van het merk niets met motorfietsen heeft wegens een ongeluk in zijn jeugd, zien we hier wel de Tesla Cyberbike.

Geheim

Alhoewel, zo wordt de motorfiets een beetje gekscherend genoemd. Casey Neistat, een bekende YouTuber, moest een nieuw elektrisch model van Super73 testen. Dat was nog volledig geheim, dus moesten ze een camouflage bouwen die de motor eronder zou verbergen. Neistat: “Eerst wilden we alleen de motor eronder verbergen, maar we lieten ons meevoeren. We besloten voor de Tesla-look te gaan.”

Hij ontwierp samen met het bedrijf een soort koetswerk dat zo lijkt af te stemmen met de Tesla Cybertruck. Met de hoekige randen, het vlakke plaatwerk en de roestvrijstalen looks past de tweewieler prima in de familie. Voorlopig blijft het echter wel bij deze stunt en is er geen plan om de motor in productie te laten gaan. Via onderstaande video krijg je wel een beeld van de creatie.

Overigens valt het ook zeer te betwijfelen of de Tesla Cybertruck naar Europa komt in de vorm zoals we ‘m nu hebben gezien. Het hoekige design is een probleem voor voetgangersveiligheid, en ook het gebrek aan een kreukelzone draagt daar niet aan bij. De auto is gemaakt van hard staal en dat betekent dat zowel de aangereden partij als de inzittenden van de pick-up de kracht van de impact moeten verwerken. Daarom past het model op dit moment niet binnen de Europese wetgeving en dus is het bijna uitgesloten dat het in deze vorm wordt geaccepteerd.

Bron: Manners

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.