Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Gespot in Rusland: rijdende Tesla Cybertruck

Hij is er nog lang niet, maar in Rusland tegelijkertijd wel: de Tesla Cybertruck. Op Instagram circuleert een komische video met daarin een namaakversie van Musks huidige paradepaardje.

De Tesla Cybertruck heeft, op z’n zachtst gezegd, voor nogal wat controverse gezorgd. De een vond het design een meesterwerk, de ander vergeleek het met een schets van een 4-jarige. Dat het design inderdaad simpel en makkelijk na te maken is, blijkt uit een video op Instagram. Gebruiker @sukhotin.m filmde een namaakversie van de Cybertruck op de Russische weg.

Laten we eerlijk zijn: de koets van deze auto – die onderhuids waarschijnlijk en hopelijk een Lada is – lijkt bijzonder veel op de originele auto. Zelfs de grote ledstrip over de gehele breedte lijkt sprekend. Tesla zelf toont zelfspot door de video ook op zijn eigen officiële Instagram-kanaal te plaatsen.

Staal

De echte Tesla Cybertruck wordt gemaakt van hard staal. Dat is een voordeel, omdat je dan niet zo snel bang hoeft te zijn voor deuken en krassen. Maar de keuze voor het plaatwerk in combinatie met het strakke design zorgt ervoor dat de auto niet wordt toegelaten op de Europese weg.

Dat laat Stefan Teller, expert bij de TüV (de Duitse RDW), weten. Hij heeft Tesla’s pick-up onderzocht en geeft aan dat de auto in deze vorm niet op de Europese wegen wordt toegelaten. Het hoekige design en het gebrek aan een kreukelzone zijn daar de belangrijkste oorzaken voor. Dat is gevaarlijk voor zowel de inzittenden als de personen die worden geraakt in het geval van een aanrijding. Maar daar maakt Musk zich waarschijnlijk niet druk om, omdat hij weet dat de Cybertruck niet in deze vorm op de markt gaat verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.