Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk bevestigt: Cyberquad komt in 2021

Na de enorm snelle en informatieloze introductie van de elektrische ATV vorige maand, leren we nu iets meer over de ‘Cyberquad’. Ook wil Elon Musk een elektrische crossmotor gaan bouwen.

Tesla Cyberquad

Tijdens de presentatie van de Cybertruck liet Tesla een ATV het podium en vervolgens de laadbak van de pick-up op rijden. Op dat moment werd er alleen gezegd dat de vierwieler later zou uitkomen en daarmee was het feest voorbij. Musk ging niet verder op het bestaan van de quad in. Daar is nu verandering in gekomen. Via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter laat de Tesla CEO weten dat we de offroader eind 2021 kunnen verwachten. Dat betekent dat de Cybertruck en de vierwielige lading tegelijkertijd op de markt zouden komen.

Cyberquad

Ook weten we nu dat de de ATV heel toepasselijk Cyberquad genoemd wordt en dat hij zich kan opladen via de 110v/220v stekkerdoos achterin de laadbak van de Cybertruck. Maar dat is nog niet alles, want fans van vervoer op twee wielen kunnen blijkbaar eind 2021 ook terecht bij Tesla. Musk hintte namelijk naar de komst van een mogelijke ‘Cyberbike’ door op Twitter te roepen dat hij elektrische crossmotoren ook wel tof zou vinden.

Tegelijkertijd laat Musk wederom weten dat Tesla nooit een elektrische motorfiets voor op de weg zal gaan bouwen. “We zullen nooit straatmotoren maken, want die zijn te gevaarlijk. Toen ik 17 was en op een motor zat, ben een keer geraakt door een vrachtwagen en stierf toen bijna,” aldus Musk.

Eerste op de markt

Zowel met de Cyberquad als de elektrische crossmotor zal Tesla niet de eerste op de markt zijn. Er zijn meerdere merken die zich al bezighouden met het bedienen van die markten. Ook lijkt het erop dat de Cybertruck niet de eerste elektrische pick-up op de markt zal zijn. Eind 2021 zouden we al Rivian R1T‘s op de weg moeten hebben, en wellicht zelfs al de Lordstown Endurance. De fabrikant van deze auto, een startup genaamd Lordstown Motors, kocht onlangs een fabriek van General Motors waarmee ze snel een eigen pick-up op de markt willen brengen.

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
(Afbeelding: Tesla)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.