Autovisie
Autovisie Nieuws 23 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: Maybach S-Klasse vs S-Klasse Lang

Moet je eigenlijk wel voor een Mercedes-Maybach S-Klasse gaan terwijl Mercedes-Benz ook een verlengde S-Klasse levert? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Nog groter dan verlengde S-Klasse

Aan luxe in een S-Klasse geen gebrek. Als toplimousine van Mercedes-Benz geniet je van de nieuwste technologieën en de beste materialen. Neem je de S-Klasse Lang – met verlengde wielbasis dus – dan komt daar ook nog eens extra beenruimte bij. Toch is de Mercedes-Maybach S-Klasse net even anders dan die S-Klasse Lang, want de wielbasis van de Maybach-versie is nog eens 18 centimeter langer dan die van de verlengde variant van de Mercedes-Benz S-Klasse. Je koopt dus daadwerkelijk een nog grotere auto.

Motoren

Daarnaast zijn de motoren die Mercedes-Maybach in de S-Klasse levert van een heel ander niveau ten opzichte van de aandrijflijnen van een reguliere S-Klasse. Het gamma van de S-Klasse hield tot voor kort op bij de S 500 4Matic met 435 pk aangevuld met 22 pk van de EQ Boost-generator. Het prijskaartje van deze motorvariant start bij 161.420 euro.

S-Klasse nu ook als S 580 4Matic

Mercedes-Benz introduceert nu ook een S 580 4Matic-versie met 503 pk sterke 4,0-liter biturbo V8. Prijskaartje: 179.737 euro. Deze aandrijflijn heeft een geïntegreerde startdynamo en een 48V-boordnet.

Prijzen Maybach

De Mercedes-Maybach S-Klasse is toch echt de overtreffende trap. Er is keuze uit twee aandrijflijnen, te weten de S 580 4Matic en de S 680 4Matic. De prijs van de 580-versie start in Nederland bij 228.637 euro. De S 680 4Matic met 6,0-liter V12-motor met twee turbo’s begint bij 310.993 euro. Dat is een flink verschil in vermogen. Vergeet dus niet dat je bij de Maybach nog een extra lange wielbasis krijgt.

Uitrusting Maybach S-Klasse

Elke Maybach-versie van de S-Klasse beschikt standaard over executivestoelen en het chauffeurspakket. Het interieur is afgewerkt met exclusieve details, zoals grote houten sierdelen aan de achterzijde van de voorstoelen en tussen de twee achterpassagiers.

Champagne graag!

Mercedes-Maybach rust de S-Klasse uit met actieve rijgeluidcompensatie. Net als bij een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking vermindert het systeem ongewenste laagfrequente geluiden door middel van geluidsgolven met tegenfrequentie. De actieve rijgeluidcompensatie is een functie van het Burmester high-end 4D-surround sound system. Ook leuk: een op maat gemaakt inzetstuk in het opbergvak en twee bijpassende houders in de middenconsole houden de champagneflûtes ook onderweg op hun plaats. Drinken doe je natuurlijk alleen als je niet hoeft te rijden.

Vergelijking S-Klasse versus Maybach

Kun je nu de prijs van een Mercedes-Maybach S 580 4Matic benaderen als je een reguliere S-Klasse Lang met dezelfde aandrijflijn helemaal compleet uitrust? Dat kan zeker! Want voor de S 580 4Matic heeft Mercedes-Benz diverse opties in petto, waaronder een zogeheten Business Class pakket ter waarde van 36.058 euro. Geen grapje! Het resultaat is een eindprijs van 250.848 euro, daar waar de prijs van een Mercedes-Maybach S 580 4Matic begint bij 228.637 euro.

Opties Maybach S 580 4Matic

Maar wees gerust, ook de prijs van de Maybach-variant kan stevig oplopen. Want voor 20-inch Maybach-wielen betaal je al een meerprijs van 5.022 euro. En wat dacht je van nappaleder Exclusief in kristalwit en zilverpearl grijs? Dat kost je 16.335 euro, maar je bent dan wel verplicht om het First Class-pakket erbij te nemen ter waarde van 48.400 euro. Het resultaat is een eindprijs van 310.085 euro.

Opties Maybach S 680 4Matic

Als extra nemen we nog even de absolute topversie mee: de 612 pk sterke Maybach S 680 4Matic. Die begint zoals gezegd bij 310.993 euro. Voor dit model levert Mercedes-Maybach nog een First Class-pakket (32.670 euro) en het Maybach-interieurpakket (16.335 euro). Het resultaat is een eindprijs van 370.231 euro. Dus ja, er is wel degelijk een verschil tussen de S-Klasse Lang en Maybach S-Klasse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.