Autovisie
Autovisie Nieuws 17 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de nieuwe Honda Civic

De nieuwe Honda Civic staat klaar om de Europese markt te veroveren. Is het nog steeds zo’n sterk aanbod? We nemen snel een duik in de prijslijst.

In Europa en zeker in Nederland is de Honda Civic niet meer de verkooptopper van weleer, maar internationaal gezien is het model nog altijd springlevend. Er is nu ook gewoon weer een nieuwe modelgeneratie. Die komt ook weer naar Europa en dus Nederland. Het aanbod voor Europa is wel relatief beperkt. Wij krijgen namelijk alleen de vijfdeurs hatchback en ook alleen de hybride-variant. Buiten Europa is de nieuwe Civic er ook als sedan. Als het even meezit komt de sportieve Honda Civic Type R volgend jaar wel naar Europa.

Nieuwe Honda Civic Hybrid

De nieuwe Honda Civic krijgen wij dus alleen als hybride. Onder de motorkap huist dan een 2.0-liter viercilinder, die in combinatie met de hybridetechniek goed is voor een systeemvermogen van 135 kW (184 pk). Afhankelijk van de uitvoering is de 100 km/u in 7,8 seconden bereikt en ligt de topsnelheid op een begrensde 180 km/u. Het gemiddelde verbruik is 4,7 l/100 km (WLTP).

Prijzen en uitrusting nieuwe Honda Civic

De prijslijst begint bij 35.680 euro. Dat ligt mooi op niveau met zijn directe concurrenten. Voor dat bedrag krijg je de Honda Civic in Elegance-uitvoering. De andere modellen zijn de Sport (37.390 euro) en Advance (vanaf 41.055 euro). Het uitrustingsniveau bepaalt ook meteen de mate van luxe, de optielijst betreft vooral aankleding. Denk daaraan bij de modelkeuze.

Enkele highlights uit de standaarduitrusting zijn 17-inch lichtmetalen velgen, led-verlichting, keyless entry, adaptieve cruise control, stoelverwarming voorin, Honda Connect met Android Auto en Draadloze Apple Carplay, parkeersensoren en -camera en de verschillende assistenten van het Honda Sensing-veiligheidssysteem.

Topmodel Advance beschikt ook nog over onder meer adaptieve koplampen, een glazen panoramadak, een verwarmbaar stuurwiel, een digitaal Driver’s Display, een groter centraal display en een Premium Bose-audiosysteem met 12 speakers.

Honda Civic Sport

Voor onze configuratie kiezen wij de Sport-uitvoering. Daarbij komen de goede rijeigenschappen van de auto het beste tot hun recht, maar ook heeft die uitvoering wat ons betreft de mooiste velgen. Je krijgt standaard zwart 18-inch lichtmetaal, verder aangevuld met onder meer sportpedalen, wat zwarte accenten en een draadloze telefoonoplader. Voor de rest komt de uitrusting vrijwel overeen met de Elegance.

Exterieuraankleding Honda Civic

Voor de nieuwe Honda Civic is er keuze uit vijf carrosseriekleuren. Sonic Grey Pearl is daarvan standaard, met voor 700 euro extra keuze uit wit, zwart, rood en blauw. Wij kiezen rood.

Voor 419 tot 459 euro meerprijs is er nog keuze uit drie andere typen 18-inch lichtmetalen velgen, maar die laten we voor wat ze zijn.

Voor 1.100 tot 1.400 euro extra kunnen we ook alvast wat losse opties selecteren die invloed hebben op het exterieur. Zo zijn de bumpers aan te kleden met carbon, zwarte, zilveren of titanium elementen. Het carbon-pakket à 1.300 euro vinken we aan. Verder is er behalve een trekhaak (1.200 euro) keuze uit witte of rode interieurverlichting (1.100 euro). Die laatste staat in de exterieurcategorie omdat bij het openen van het portier een Civic-logo op de grond wordt geprojecteerd. Deze zaken slaan wij over.

Interieuraankleding Honda Civic

Door naar het interieur, al zijn we daar snel klaar. Zwarte bekleding van stof en synthetisch leder is standaard en meer mogelijkheden zijn er (voor onze uitvoering) niet. Blijven over de verlichtingspakketten. We kunnen opnieuw voor 1.100 euro kiezen voor het net beschreven pakket, maar voor 650 euro behoort ook een vereenvoudigde versie tot de mogelijkheden. Daarbij zijn de dorpellijsten niet verlicht en ontbreekt de logoprojectie. Wel extra verlicht zijn de voetenruimtes, portiervakken en bekerhouders/middenconsole. Ook nu vinken we het niet aan.

Honda Civic zelf samenstellen

Daarmee zijn we alweer bij het einde van het configuratieproces. We kunnen nu wegrijden in een Honda Civic met een prijskaartje van 39.760 euro. De auto is dan al behoorlijk compleet uitgerust, maar wie toch meer luxe wil kan nog voor de Advance-uitvoering kiezen. Hoe zou jij de nieuwe Honda Civic samenstellen? Op www.honda.nl/cars vind je het volledige overzicht van prijzen en uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.