Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Duik in de prijslijst: wat kost de Maserati Grecale?

Na de Levante komt Maserati ook met een kleiner alternatief: de Grecale. Al vrij kort na onthulling is de auto te bestellen. We nemen snel een duik in de prijslijst om de Maserati Grecale beter te leren kennen.

Sommigen moeten er nog steeds aan wennen dat ook merken als Maserati aan de SUV gaan. Feit is dat daar letterlijk de meeste winst mee te behalen is. Daarom komt Maserati na de Levante ook met een compacter alternatief: de Maserati Grecale. Nu het model er dan eindelijk is, maken de Italianen er ook haast mee. Al vrij kort na onthulling is de auto te bestellen en de levering start deze zomer.

Prijzen Maserati Grecale

Wie de Maserati Grecale wel ziet zitten, moet minimaal een ton meenemen. ‘Basismodel’ GT is namelijk leverbaar vanaf 100.694 euro. Dan krijg je een 400 pk sterke 2.0-liter viercilinder, combineerd met een achttrapsautomaat en vierwielaandrijving. De 100 km/h is in 5,6 seconden bereikt en de top ligt op 240 km/u. Daarboven staat de Modena, leverbaar vanaf 111.790 euro. Daarbij levert de viercilinder 330 pk, goed voor een sprinttijd van 5,3 seconden. De topsnelheid blijft gelijk.

Het topmodel is de Trofeo. Vanaf 166.087 euro mag je wegrijden met een 530 pk sterke 3.0-liter V6 onder de motorkap. De 100 km/u tik je al na 3,8 seconden aan en de Maserati gaat door tot de 285 km/u. Deze nemen we voor onze configuratie. Naast de betere prestaties ziet hij er volgens ons ook het beste uit. Bovendien werd de aanschaf van een Maserati toch al niet goedkoop.

Exterieuraankleding Maserati Grecale

De eerste stap is de carrosseriekleur. De standaard witte carrosseriekleur vervangen we natuurlijk voor iets kleurrijkers. Helaas kunnen we de gele presentatiekleur blijkbaar niet selecteren. Jammer, maar er is nog genoeg andere keuze. Voor 1.113 euro meerprijs kan je kiezen uit de metallickleuren lichtgrijs, donkergrijs, zwart en donkerblauw. Een nog donkerdere tint blauw, met een drielaags lakproces, kost 3.158 euro extra. Voor metallic matgrijs betaal je 4.574 euro extra en metallic rood kost zelfs 7.865 euro meer. Het toppunt is de drielaagse carrosserielak Grigio Cangiante (lichtgrijs), die 9.075 euro meerprijs heeft.

Als geel niet kan, dan gaan we maar voor een van de andere felle kleuren. Rood staat hem erg goed, maar is prijzig en misschien toch meer een Alfa Romeo-kleur. Het drielaagse blauw is mooi, maar misschien wat donker. Het wordt dus metallic donkerblauw, een kleur die luistert naar de naam Blu Intenso.

De Maserati Grecale Trofeo rolt sowieso op 21-inch lichtmetaal. Daarbij is keuze uit twee soorten: de standaard Crio-velgen of de Pegaso-velgen voor 1.319 euro meerprijs. De voorkeur gaat uit naar de standaardvelgen. Voor 242 euro voeren we de remklauwen erachter uit in het blauw van de carrosserie. Rood is standaard, andere opties zijn zwart en geel.

Interieuraankleding Maserati Grecale

Het interieur is standaard voorzien van lederen bekleding. Zwart leder met rood stiksel is standaard, geel stiksel is een optie. Wie nog meer kleur wil, kiest voor rood leder. Bij de twee zwarte bekledingen kan je nog kiezen om de drietand op de hoofdsteunen uit te voeren in de kleur van de stiksels. Wij houden het bij de standaardbekleding.

Verder is het interieur standaard aangekleed met koolstofvezel elementen. Optioneel zijn twee hoogglansvarianten (302 of 1.730 euro meerprijs) of volledig hoogglans zwarte houten elementen (ook 302 euro). Wij gaan voor het hoogglans koolstofvezel Copper Yarn à 302 euro.

Optiepakketten Maserati Grecale

Er zijn drie optiepakketten: twee met extra assistentiesystemen en een Travel Package. Voor 2.795 euro meerprijs kiezen we het eenvoudigste van de twee assistentiepakketten. Dat biedt adaptieve cruise control, rijstrookbegeleiding, dodehoekdetectie, vermoeidheidsherkenning, adaptieve led-matrix-koplampen en dimmende buitenspiegels. Voor liefst 6.002 euro voegt het uitgebreidere pakket daar nog een cruise control aan toe die zelf de snelheid aanpast aan de hand van verkeersborden, plus Intersection Collision Assist en Active Driving Assist.

Het Travel Package zorgt heeft vooral invloed op de bagageruimte. Vink je dit aan voor 544 euro meerprijs, dan krijg je daar een 230V-stopcontact, aluminium tildrempel en bagagerails in de vloer voor terug.

Losse opties Maserati Grecale

Van de losse opties kiezen we het Sonus Faber High Premium Sound System (2.541 euro), geventileerde voorstoelen (919 euro) en stoelverwarming achterin (508 euro). Sfeerverlichting en verwarmde voorstoelen zijn al standaard. Daarmee hebben we nu alleen de sigarettenaansteker (24 euro) niet geselecteerd.

Uit de accessoirelijst kiezen we tot slot de beveiligde wielslotbouten (96 euro per kit). Alles van de Emergency Kit (151 euro) hebben we namelijk al wel in huis en zaken als een autohoes (532 euro), batterijlader (209 euro), asbak (163 euro!) of dakkoffers (810 of 907 euro) geloven we wel.

Maserati Grecale zelf samenstellen

Het eindresultaat is een prijskaartje van 174.896 euro. Het niet kunnen kiezen voor de gele presentatiekleur blijft jammer, maar verder hebben we een Maserati Grecale die aan al onze wensen voldoet. Hoe zou jij de auto samenstellen? Bekijk alle opties in de configurator op www.maserati.nl. Daar vind je ook het volledige overzicht van prijzen en uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.