Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom de Lexus RX een afwijkend gezicht heeft | Sjoerds Weetjes 297

Met de nieuwe NX introduceerde Lexus vorig jaar een nieuwe designstijl. Op de nu te introduceren RX volgt al een evolutie van die ontwerptaal. Waarom krijgt de RX bijvoorbeeld een afwijkende grille? Dat en meer hoor je in aflevering 297 van Sjoerds Weetjes.

Vannacht trok Lexus het doek van de nieuwe Lexus RX. De crossover werd in de Verenigde Staten statisch gepresenteerd. Niet verwonderlijk dat de Japanners voor Amerika kozen, de RX is daar een eclatant verkoopsucces. Bovendien is de VS de grootste markt voor Lexus, terwijl de RX voor het luxemerk het best verkochte model is. De RX maakt al 25 jaar deel uit van de Lexus-familie. In Europa was het de derde productlijn, die het merk introduceerde, in Amerika ging vier modellen de SUV voor. Tot op heden zijn er 3,5 miljoen stuks wereldwijd verkocht en dat aantal zal vanaf eind dit jaar door de vijfde generatie RX verder oplopen. De Europese liefhebber moet wachten tot het eerste kwartaal van 2023.

Vragen die niemand stelde

Hoe het leveringsprogramma er uit ziet, lees je uiteraard op Autovisie.nl. In dat artikel geven we de details van de RX weer. Wat je elders niet hoort, vertelt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij duikt dieper in de RX en legt je uit hoe de RX tot stand is gekomen, vertelt hoe nieuw de auto is, verklaart waarom de grille afwijkt van alle andere grilles van het premiummerk en geeft aan waarom de vijfde RX er alleen als vijfzitter komt. Dat en nog meer antwoorden op niet eerder gestelde vragen hoor je in Sjoerds Weetjes 297.

Sjoerds Weetjes Lexus

Ben je geïnteresseerd in Lexus en hoor je graag meer diepgaande verhalen over Toyota’s luxemerk, kijk dan ook de aflevering over het ontstaan van de huidige grille, de ‘nieuwe’ Lexus ES, het bijzondere ontwerp van het IS-instrumentarium of de keuze voor een softtop voor de LC Convertible.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.