Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe welp van Peugeot heet 408

Het geboortekaartje van Peugeots nieuwe welp is uitgestuurd. Het is nu wachten op de eerste foto, maar die laat nog enkele weken op zich wachten. De naam van de boreling onthult Peugeot al wel. Hij gaat 408 heten.

Het is dus 408 geworden en geen 308 X of 308 Cross, zoals in de wandelgangen kon worden vernomen. Voor Peugeot is het een nieuwe aanduiding, want na de 407 stapte de Franse autobouwer over op de 508-aanduiding, aangezien dat model zowel de 407 als de 607 afloste. De benaming 408 bleef voor de Europese markt vrij. Elders in de wereld, in China om precies te zijn, verscheen wél een 408 en wel dik tien jaar geleden. Die benaming is ginds nog altijd in gebruik. Dat betekent dat er op deze wereld straks twee totaal verschillende modellen van Peugeot onder dezelfde naam leverbaar zullen zijn. De Chinese 408 is een sedan, een vierdeursvariant van de vorige 308. De nieuwe 408, zoals Europa die krijgt, wordt een crossover, een hogere variant van de nieuwste 308.

Derde 308-telg

Peugeot noemt de nieuwe welp “een nieuw type Peugeot dat het karakteristieke lijnenspel van een SUV combineert met het dynamische, krachtige silhouet van een coupé”. Het wordt dus geen SUV-Coupé, eerder een hoge fastback. Voor de fabrikant is het een nieuw concept, dus. De technische basis is echter bekend. Hij krijgt de bodemsectie van de 308, die momenteel als vijfdeurs hatchback en als SW-stationcar verkrijgbaar is. Ga er maar vanuit dat ook de motoren met de middenklasser worden gedeeld, en dat betekent een driecilinder en een plug-in hybrides met vier cilinders. Later volgt een elektrische variant.

Onthulling eind juni

Ondanks dat Peugeot van een nieuw concept voor het merk spreekt, heeft de autobouwer er alle vertrouwen in dat meerdere landen op deze planeet op de nieuweling zitten te wachten. De 408 gaat wereldwijd in de verkoop. Wanneer dat precies is, maakt Peugeot later bekend. Bij de presentatie van de 408 eind juni zal dat ongetwijfeld duidelijk worden. Dan maakt de autobouwer ook bekend of de aanduiding 408 ook in China wordt aangehouden, aangezien het daar dus al een traditionele sedan onder die naam voert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.