Autovisie
Autovisie Nieuws 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

DS 4 is het volgende model van DS en hij wordt Duits

Zes modellen. Uit zoveel verschillende types zal het DS-programma op termijn bestaan. Met de SUV’s 3 Crossback en 7 Crossback in de verkoop en de vierdeurs 9 net onthuld maar wachtend op de verkoopstart, zit het Franse premiummerk van het PSA-concern op de helft van zijn productoffensief. Het volgende model is al onderweg. Het wordt de 4.

Ooit was er een DS 4, maar die als Citroën geboren hatchback was geen verkoopsucces. De Franse autobouwer positioneerde de middenklasser als een vijfdeurs coupé, maar gaf hem het ontwerp van een hatchback mee. Met de opgehoogde versie, de 4 Crossback, wist DS, dat toen als zelfstandig merk in plaats van een sublabel was neergezet, de verkoop een kleine impuls te geven. De auto verdween stilzwijgend van het podium.

Astra, 308 en 4 broeders

Toch ziet DS potentieel in het marktsegment van de middenklassers. Waar het moederconcern al actief is met de Peugeot 308 en de Opel Astra, komt DS binnenkort met zijn eigen hatchback. Deze fonkelnieuwe 4 deelt zijn technische basis met de 308. Het platform heet EMP2 en komt over iets meer dan een jaar ook voor de Astra beschikbaar. De bodemsectie wordt echter wel aangepast, want hybridetechniek – al dan niet met stekkeraansluiting – maakt zijn intrede. Een volledig elektrisch aangedreven DS 4 komt er niet. Het platform dat PSA voor de C-segmentmodellen gebruikt is daar niet geschikt voor.

DS DIVINE

LEES OOK: PRIJSPLAFOND DS IS 130.000 EURO

Productie DS 4 in Duitsland

Uit oogpunt van efficiëntie komt de productie van de DS 4 in handen van Opel, dat daarvoor zijn fabriek in Rüsselsheim gaat gebruiken. In die faciliteit blijft Opel de Astra vervaardigen, zodat de twee nieuwe generaties op dezelfde band kunnen worden gemaakt.

DS 4 komt zomer 2021

De nieuwe DS 4 staat voor de zomer van 2021 gepland. Op dat moment stelt Opel ook zijn volgende generatie Astra voor en zal Peugeot de 308 vervangen.

De eerste generatie DS 4 verscheen in 2011 op de markt. Het model droeg toen nog de merknaam Citroën, maar dat wijzigde in 2015 toen DS een nieuw merk binnen PSA werd. De levering van de DS 4 stopte in 2018.

DS DIVINE

De foto’s zijn puur illustratief en tonen het DS-conceptmodel Divine uit 2014

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.