Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 feb 2017

DS-baas: ‘Prijsplafond van 130.000 euro voor DS’

Het duurste model van DS, de DS5, kost momenteel net geen 45.000 euro. Maar DS-topman Yves Bonnefont wil in de nabije toekomst modellen lanceren die meer kosten dan het huidige topmodel. Hij ziet potentieel in types die zelfs meer dan 100.000 euro kosten, zo zegt hij tegen Autovisie.

DS 5ds_5_1955_4
DS 5

DS verdubbelt de komende jaren zijn productprogramma. Als eerste model komt een SUV, die nog deze maand zal worden voorgesteld en begin maart op de Autosalon van Genève 2017 aan het grote publiek wordt getoond. Met dat model verhoogt DS al zijn prijsplafond. De auto wordt namelijk boven de DS5 gepositioneerd. Voor de SUV wordt een instapprijs van 45.000 euro genoemd. Juist, het hoogste bedrag waarvoor je nu een DS kunt kopen.

DS Numero 9 concept

In de toekomst

Na de SUV brengt DS nog twee sedans. Maar de auto die als eerste nieuwe DS een prijskaartje krijgt met zes getallen, laat nog even op zich wachten. “We kijken er serieus naar “, zegt Bonnefont. “Ik denk dat DS in de toekomst auto’s kan bouwen tot ongeveer € 120.000,- en € 130.000,-.”

DS e-Tense concept_1
DS e-Tense concept

Sportcoupé

Of dat model een sedan of SUV wordt, is niet bekend. Het wordt in ieder geval niet de sportwagen die DS exact een jaar geleden als e-Tense concept car presenteerde. Een productieversie van die elektrische sportcoupé zou een nog hoger prijskaartje krijgen. Bonnefont heeft er naar gekeken en komt op een verkoopprijs van €300.000,- uit. Dat is volgens hem te veel. Dat prijst de auto zich uit de markt, stelt hij. Heeft Bonnefont geen plannen om bijvoorbeeld slechts 10 stuks te bouwen? “Nee. Dan blijft de prijs van € 300.000 staan en wij denken dat de markt voor een dergelijk model erg klein is.”

Lees het hele verhaal inclusief de eerste details van de DS 7 Crossback in Autovisie Magazine 3-2017

Niet voor de Nederland markt:

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.