Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de ‘concurrenten’ van de Porsche Vision GT Spyder

Porsche volgt de trend van de laatste tijd door een volledig open supercar uit te brengen. Deze Porsche Vision GT Spyder komt niet echt op de markt, maar is te downloaden in het PlayStation-spel Gran Turismo 7. Het design van de virtuele auto doet ons denken aan dat van de Ferrari SP1 / SP2 Monza, die wél echt te koop was, samen met al deze andere volledig open sportwagens.

Eerst even over de Porsche Vision GT Spyder. Die is zogenaamd volledig elektrisch en heeft in game het equivalent van 1320 pk. Volledig nieuw is-ie overigens niet. De Porsche-designer hebben de Vision GT Spyder gebaseerd op de eerder onthulde Vision Gran Turismo. Omdat het bijzondere model alleen in het spel Gran Turismo 7 bestaat, kon Porsche lekker losgaan. De GT Spyder heeft holografisch meters, die boven het dashboard zweven, en is in staat om bliksemsnel naar 100 km/h te springen. Al na 2,1 seconden is het klusje geklaard.

‘Concurrenten’ Porsche Vision GT Spyder

De Porsche Vision GT Spyder is vanaf 29 september te downloaden in Gran Turismo 7.

Porsche Vision GT
(Afbeelding: Sony)
Porsche Vision GT
(Afbeelding: Sony)

Onderstaande ‘concurrenten’ rijden al langer rond (of komen nooit meer uit de afgesloten garages van de superrijken).

Aston Martin DBR22 (2022)

Dit is een vreemde, want een jaar voor de DBR22 introduceerde Aston Martin al de V12 Speedster (zie onder). Beide zijn prachtige auto’s, daar is geen twijfel over, maar ze lijken wel heel erg op elkaar.

Aston Martin DBR22
(Afbeelding: Aston Martin)

Sterker nog, ze hebben hetzelfde dashboard, hebben allebei een achttraps automaat van ZF, gaan in precies dezelfde tijd naar 100 km/h (3,4 seconden) en hebben een top van 318 km/h.

Aston Martin V12 Speedster (2021)

Net als de Aston Martin DBR22 hierboven is de V12 Speedster geïnspireerd op de Le Mans-winnende DBR1 uit de jaren vijftig. Aston Martin is van plan om 88 exemplaren van de V12 Speedster te bouwen, maar had wat moeite om de hele oplage verkocht te krijgen.

Aston Martin V12 Speedster
(Afbeelding: Aston Martin)

Onder de motorkap schuilt de bekende V12 met twee turbo’s, die in Speedster 700 pk en 753 Nm levert.

Ferrari Monza SP1 / SP2 (2019)

De Ferrari Monza is er in twee smaken: met één zitplaats (SP1) en met twee zitplaatsen (SP2). Dat de superrijke kopers van de 499 Monza’s vrienden en familie hebben, blijkt uit het feit dat de SP2 populairder is dan de SP1.

ferrari_monza_sp1_2_03ab00000b33084c
(Afbeelding: Ferrari)

Voordeel van de afwezigheid van een dak en voorruit: je kunt die glorieuze 6,9-liter V12 met 810 pk uitstekend horen.

Lamborghini SC20 (2020)

Je hebt gelimiteerde oplages en je hebt gelimiteerde oplages. Van deze Lamborghini SC20 wordt namelijk maar één exemplaar gebouwd. Hij is voor een vermogende verzamelaar, die er ongetwijfeld miljoenen voor heeft neergeteld.

Lamborghini SC20
(Afbeelding: Lamborghini)

Onderhuids is de SC20 natuurlijk een Aventador. Zijn V12 is goed voor een vermogen van 770 pk en 720 Nm koppel.

McLaren Elva (2020)

De flop van het stel. McLaren wilde 399 stuks van de Elva bouwen, maar de teller is blijven steken op ongeveer 149. Dat heeft onder meer met de coronacrisis te maken, maar ja … daar hadden Aston Martin en Ferrari wél last van en die verkochten wel hun hele oplage.

McLaren Elva
(Afbeelding: McLaren)

De McLaren Elva kon je overigens ook met voorruit bestellen. Slechts 10 van de 149 kopers hebben dat gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.