Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de 4 nieuwe elektrische auto’s van Skoda

Skoda gaat tot 2027 5,6 miljard euro investeren in elektrische mobiliteit. Waar gaat dat geld dan naartoe? Onder andere naar deze vier nieuwe elektrische auto’s van het merk.

Skoda plant tot 2026 zes nieuwe EV’s. Alhoewel, eigenlijk 4. Twee van deze ken je namelijk al: de Enyaq en de Enyaq Coupé. Deze twee bestaande modellen krijgen wel een update in 2025.

Dit worden de 4 nieuwe elektrische auto’s van Skoda

Dan blijven er nog vier elektrische auto’s over. Hoewel de auto’s nog volop in ontwikkeling zijn, kunnen we je vast een kijkje geven in de Tsjechische keuken. De termen small, compact, combi en space zijn overigens tijdelijke aanduidingen en geen modelnamen.

1. Small

We gaan de EV’s af van klein naar groot, en beginnen bij het elektrische instapmodel. Deze auto is logischerwijs de tegenhanger, of beter gezegd, het broertje van de Volkswagen ID.2all, waar we eerder al een video over maakten. De compacte auto is slechts 4,1 meter lang.

Nieuwe elektrische auto skoda
Small (Afbeelding: Skoda)

Met een prijskaartje van ongeveer 25.000 euro zal het de goedkoopste elektrische auto van Skoda zijn. De auto komt, net als de ID.2all, in 2025 op de markt.

2. Compact (Skoda Elroq)

Wil je iets meer ruimte, dan is er de ‘Compact’. Skoda heeft zelfs al een naam gehangen aan deze kleine SUV.

Nieuwe elektrische auto skoda, elroq
Elroq (Afbeelding: Skoda)

De elektrische opvolger van de Karoq draagt de naam Elroq en is 4,5 meter lang. De EV komt in 2024 op de markt. Het model wordt in 2024 geïntroduceerd.

3. Combi

Elektrische stationwagens, die zijn er nog niet zo veel. Daar komt met deze ‘Combi’ verandering in. De auto is 4,7 meter lang en is daarmee dus ongeveer net zo lang als de Octavia.

Nieuwe elektrische auto skoda
Combi (Afbeelding: Skoda)

De elektrische stationwagon wordt in 2026 door Skoda geïntroduceerd.

4. Space

De grootste elektrische auto van Skoda wordt de ‘Space’. Dit model is de productieversie van de Vision 7S. De auto is 4,9 meter lang en lijkt het broertje van de Volkswagen ID.7 te worden.

Nieuwe elektrische auto skoda
Space (Afbeelding: Skoda)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.