Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 25 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Mercedes E-klasse heeft een verlicht EQ-front gekregen

De onthulling van de nieuwe Mercedes E-klasse die vandaag op de planning stond, verliep niet helemaal zoals gepland. Eerder op de dag lekten al beelden uit van de nieuwe Mercedes, die een EQ-front lijkt te hebben gekregen.

Daarmee lijkt ook de ontwerptaal van de niet-elektrische modellen meer richting het design te verplaatsen dat we op de EQ-modellen van Mercedes zien. De zwarte rand die de ‘grille’ van de Mercedes EQ-modellen met de koplampen verbindt, komt in mildere mate ook terug op de nieuwe Mercedes E-klasse.

De nieuwe Mercedes E-klasse

Niet alleen dat, ook maken EQ-achtige koplampen hun entree op de E-klasse. Daarnaast is de nieuwe E-klasse voorzien van deurgrepen die zich in de deur verstoppen, om het geheel wat gestroomlijnder te maken. Ondanks dit alles blijft de E-klasse, die al sinds ’93 onder deze naam op de markt is, zijn kenmerkende silhouet behouden. De voorkant lijkt niet zo ver te duiken als de EQ-modellen en ook de zeer sterk afdruipende daklijn is niet voorbehouden aan de E-klasse.

Mercedes-Benz E-Class Saloon E-klasse
(Afbeelding: Mercedes)

Dat was allemaal dus al bekend toen de digitale wereldpremière van de nieuwe Mercedes E-klasse om vijf uur ’s middags van start ging. Ook aan het interieur van de E-klasse was weinig nieuws, aangezien het merk dit in februari al had onthuld. Toen bleek de E-klasse een poging te doen om een jonger publiek aan te spreken, door het interieur te voorzien van een selfiecamera. De auto heeft zelfs TikTok en AngryBirds. Dat laatste voelt toch een beetje als een middelbareschooldocent die ‘hip’ probeert te zijn.

Nieuwe verlichting

Wat werd dan wel duidelijk tijdens de digitale onthulling? Nou, de EQ-achtige grille op de Mercedes E-klasse blijkt verlicht te zijn. Dat zien we tegenwoordig vaker, zo ook bij die andere Duitse bolidebouwer: BMW. Cupra doet het weer anders en introduceert een verlicht logo op de hagelnieuwe Tavascan. Maar we dwalen af. Nog even terug naar de E-klasse, die ook vernieuwde achterlampen heeft. Deze lichtunits bevatten nu het merklogo. Toevallig, want ook dat zien op de nieuwe Cupra Tavascan terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.