Remco Slump
Remco Slump Nieuws 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de nieuwe Mercedes E-Klasse zooooo 2009 is

In een auto moet je autorijden: opletten, uitkijken, zorgen dat je je medeweggebruikers niet tot last bent. Maar fabrikanten vergeten die basisfunctie van de auto steeds meer. De nieuwe Mercedes E-Klasse, waarvan je hier het interieur zit, is bijvoorbeeld volgestopt met afleiding, waaronder een computerspelletje dat al lang over zijn hoogtepunt heen is.

Mercedes meldt trots dat je op het centrale scherm van de E-Klasse de game Angry Birds kan spelen. Wauw! Ze zijn bij de tijd, daar in Stuttgart. Het is immers nog maar veertien jaar geleden (!) dat de hele wereld op de iPhone boze vogels op boze varkens aan het afschieten was.

Mercedes E-Klasse met… slik… een selfiecamera

Hoe dan ook, er zit meer vermaak in de nieuwe Mercedes E-Klasse. Hij ondersteunt (optioneel) streaming video, TikTok en nog meer spelletjes dan Angry Birds op het centrale display én het scherm voor de passagier. Daarbij kun je ook vergaderen, want de applicatie Zoom is ook aanwezig.

Mercedes E-Klasse
(Afbeelding: Mercedes)

Maar wacht, als TikTok en Zoom aan boord zijn, dan moet er ook ergens een camera zitten. En dat klopt. De E-Klasse is uitgerust met… het doet pijn om dit op te schrijven… een selfiecamera, die foto’s kan maken en TikTok-video’s kan opnemen. Opmerkelijk voor een zakenauto die vooral door mensen boven de vijftig wordt gekocht. Nou ja, die houden er natuurlijk meetings mee…

Deze Mercedes-Benz G-Klasse heeft een gulp. En die kan open…

Heel erg veel licht en geluid

Wie ervaring heeft met moderne Mercedes-interieurs weet dat ze soms een wat kermisachtige uitstraling hebben, met lichtstrips overal en een overdaad aan schermen. In de aankomende E-Klasse wordt het geheel mogelijk nog oogverblindender, want hij is optioneel uitgerust met Active Ambient Lighting met Sound Visualisation.

Dat betekent dat muziek of geluid uit films en apps niet alleen kan worden gehoord (optioneel via Dolby Atmos), maar ook worden gevoeld (via het optionele Burmester 4D-audiosysteem) en gezien. De verlichting aan boord verandert dan bijvoorbeeld op de maat van de muziek.

Hyperscreen met drie schermen

Zoals je kunt zien op de foto’s is het Hyperscreen ook weer leverbaar, maar dan in een andere vorm dan in de EQS. Het bestaat hier uit één los scherm voor de bestuurder en twee aaneengesloten displays ernaast. Verder zijn er (optioneel) allerlei massagefuncties aanwezig en een airco die op basis van persoonlijke profielen per stoel het klimaat kan aanpassen.

Deze occasion wil je: unieke Mercedes is een van de eerste AMG’s

Mercedes E-Klasse in zomer 2023

De nieuwe Mercedes E-Klasse komt in de zomer van 2023 in Europa op de markt, eerst als sedan, later uiteraard gevolgd door de stationwagon. Coupé- en cabriomodellen komen er ook weer, al heeft Mercedes besloten om de C-Klasse Coupé en Cabrio samen te laten gaan met de E-Klasse Coupé en Cabrio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.