Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 29 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Mercedes blijft trouw aan E-Klasse Cabriolet

Na de opfrisbeurt voor de Mercedes E-Klasse limousine en Combi eerder dit jaar ondergaan ook de tweedeurs modellen een tussentijdse opfrisser. Maar Mercedes verzekert de liefhebbers van de open vierzitter dat er in de toekomst een nieuwe generatie E-Klasse Cabriolet verschijnt.

“De Cabriolet is een vaste waarde in het leveringsprogramma van de Mercedes-Benz E-Klasse”, zegt Michael Kelz, productchef van de Mercedes-Benz E-Klasse. Hij voegt er aan toe dat er ook in de toekomst een E-Klasse Cabriolet leverbaar zal zijn.

Bijna 30 jaar oud

De eerste E-Klasse Cabriolet verscheen in 1991 op de IAA-autoshow in Frankfurt. Als basis diende de W124-reeks. De productlijn, die bij de facelift werd omgedoopt in E-Klasse, werd echter in 1997 opgevolgd door de CLK. Van die modellijn kwamen twee generaties. Mercedes stapte terug op de E-Klasse benaming in 2009. Het was echter geen echte ‘E’. De auto was een hybridemodel, een combinatie van de kleinere C en grotere E. De huidige editie is sinds 2017 leverbaar.

Mercedes W124 Cabrio
Mercedes W124 Cabrio

Niet de best verkochte Cabrio

Volgens de fabrikant neemt de E-Klasse een belangrijke positie in het Mercedes-gamma in, maar het is niet Mercedes’ best verkopende open model. De E-Klasse Cabriolet moet de C- Cabriolet voor zich laten. De grootste markt voor het model is Duitsland. Daarna komen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Binnen de E-familie eist de Cabrio slechts 17% van de afzet op. De Coupébroer is goed voor 13% van de verkoop. Mercedes stoelen

Warmte-afstotende bekleding

Ondanks dat de E-Klasse Cabriolet nog maar drie jaar leverbaar is, voert Mercedes nu een facelift op het model door. Aan het dak zelf is niets gewijzigd. De kap laat zich onveranderd in twintig hele seconden openen of sluiten. In geopende stand ligt het vouwdak onder een harde tonneaucover. Dat gaat ten koste van het bagagevolume. De laadruimte meet normaliter 385 liter, maar wanneer het dak open is én dus deels in de bagageruimte ligt, bedraagt het volume 310 liter. De kap kan ook tijdens het rijden worden bediend. De maximum snelheid ligt op 50 km/h. Voor wie vaak met open dak wilt rijden, levert Mercedes-Benz warmte-afstotende lederen bekleding. Geen nieuwe ontwikkeling, maar het scheelt volgens de fabrikant 13 graden in temperatuur van de stoelbekleding.

E-Klasse Cabrio in de showroom

De vernieuwde E-Klasse Cabriolet komt later dit jaar op de markt. De Coupé-broer volgt tegelijkertijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.