Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Volkswagen Transporter (T7) is klaar voor het avontuur

De zevende generatie Transporter wordt pas begin 2022 verwacht, maar het Duits offroadmerk Delta4x4 geeft de Volkswagen T7 nu al interessante upgrades.

De versie voor avonturiers is hoger, breder en bruter dan de standaard multivan. De ophanging is met 40 millimeter verhoogd, waardoor hij ook door ruig terrein kan komen.

Met hulp van Bilstein en Eibach

Het aangepaste onderstel bestaat uit een combinatie van Bilstein-schokdempers en veren van Eibach. Deze set dempt de op- en neergaande bewegingen van de 17- tot 22-inch offroadwielen die de wielkastverbreders van de Volkswagen Transporter vullen.

VW, Volkswagen Transporter, T7, Offroad
(Afbeelding: Delta4x4)

Wat is een stoere offroader zonder bullbar? Delta4x4 voorziet de Volkwagen T7 dan ook van een buizenframe voorop de neus voorzien van twee verstralers. Ook de imperiaal op het dak is opgetuigd met twee lichtunits.

Een Volkswagen Transporter met sportuitlaat

Naast allerlei uiterlijke upgrades, kunnen kopers ook voor een ander uitlaatsysteem kiezen. Het sportuitlaatsysteem maakt het geluid van de 1.5 TSI, 2.0 TSI, 1.4 TSI (eHybrid) of 2.0 TDI meer aanwezig en optimaliseert de doorvoer van uitlaatgassen door de dempers. Hiermee zou de multivan iéts meer vermogen kunnen hebben.

VW, Volkswagen Transporter, T7, Offroad
(Afbeelding: Delta4x4)

De upgrades zijn vanaf de tweede helft van 2022 te bestellen op de webshop van Delta4x4. Standaard is enkel levering in Duitsland mogelijk, al vermeldt de site: “Als u naar een ander land wilt verzenden, stuur ons dan een e-mail. […] We sturen je dan een bijbehorende offerte.”

Prijs van de upgrades voor de Volkswagen Transporter

Hoeveel de totale kit kost, is vooralsnog onbekend. Aan de hand van de upgrades voor de VW T6.1 is er wel een prijsinschatting te maken. Bij het huidige model kosten de aangepaste veren en schokdempers iets meer dan 1400 euro – al zijn deze niet van Eibach en Bilstein. Een matzwart 17-inch wiel kost net geen 500 euro en de zwarte bullbar zonder verlichting wordt aangeboden voor 443 euro.

Offroad-busjes en campers zijn hip

Deze Delta4x4 T7 is zeker niet het eerste busje waarvan een offroad-versie wordt gemaakt. Zo zijn er meerdere fabrikanten die Duitse werkpaarden gebruiken als basis voor een avontuurlijke camper. Outside Van maakt zo’n kampeerwagen om de natuur mee te verkennen. Lees hier waarom het de ideale bolide is voor een mannenweekend.

Deze 4×4 offroad SOD Rise camper is een luxe studio op wielen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.