Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

MG komt volgend jaar al met eigen ‘MEB-platform’

Het Chinees-Britse MG stelt naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar een volledig nieuw elektroplatform voor, waarmee het betere en efficiëntere elektro-auto’s gaat bouwen. Dat heeft Autovisie vernomen uit een betrouwbare bron.

MG maakt nu nog vooral elektrische auto’s die gebaseerd zijn op modellen met een verbrandingsmotor. De ZS EV is daar het bekendste voorbeeld van. Die auto rijdt al geruime tijd rond als crossover met verbrandingsmotor, maar verscheen in 2019 ook als elektrische variant. In 2022 laat de fabrikant echter een volledig nieuw en modulair elektroplatform zien, dat ook dus enkel en alleen is bedoeld voor elektrische auto’s.

MG Marvel R

Verschillende accu’s

Volgens een van de medewerkers gaat het om een ‘MEB-achtig’ platform. Het betekent dat de bodemsectie modulair is, en dus de basis vormt voor verschillende modellen met verschillende afmetingen. En dus is er ook ruimte voor verschillende accupakketten. Daar begint de vergelijking met de MEB-sectie van Volkswagen, want net als de Duitsers levert MG straks drie verschillende accupakketten in de nieuwe generatie elektro-auto’s. Met het grootste pakket zou een actieradius van 550 kilometer mogelijk zijn, uiteraard afhankelijk van het type auto.

Net als het MEB-platform van Volkswagen plaatst MG de elektromotor in eerste instantie altijd op de achteras. Het betekent dat de auto’s van MG in ieder geval achterwielaangedreven zijn. Mits er een tweede of zelfs derde elektromotor wordt geplaatst, met vierwielaandrijving als resultaat.

Elektrische stationwagon

Concreet komt het erop neer dat MG al op korte termijn een arsenaal aan elektro-auto’s laat zien. Die zullen technisch dus een stuk geavanceerder zijn dan de huidige modellen, als de ZS EV, Marvel R en de aankomende 5. Laatstgenoemde wordt de eerste, betaalbare elektrische stationwagon voor Europa. Die verschijnt begin 2022 op de markt, maar de kans is groot dat MG dus al binnen afzienbare tijd met een product komt dat daar op kwalitatief en technisch vlak een stuk boven staat.

MG komt in 2024 met een grote, compacte en betaalbare verrassing

Hoogstwaarschijnlijk dient het nieuwe platform rond 2024 ook als basis voor de productieversie van de MG Cyberster. Dat is een elektrische tweezitter, een soort opvolger van de iconische MG B uit de vorige eeuw. De nieuwe Chinese eigenaar van het merk, SAIC, heeft al meerdere keren gehint op de komst van een elektrische tweezitter. Die auto verwachten we rond 2024, en wordt volgens de fabrikant relatief betaalbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.