Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

MG komt in 2024 met een grote, compacte en betaalbare verrassing

Het door SAIC Motors herboren MG heeft een verrassing voor ons in petto. Die verschijnt in 2024, als de merknaam z’n honderdste verjaardag viert.

Dat liet het management van MG Motors weten tijdens de digitale introductie van de vernieuwde ZS EV en 5 Electric. Wat het precies wordt wil de fabrikant nog niet zeggen, maar eigenlijk weten we het al.

MG roadster lijkt comeback te maken: Cyberster stapje dichterbij

Shanghai Motor Show

Het antwoord kwam namelijk op de vraag of MG voornemens is de Cyberster in productie te nemen. Dat is een tweezits elektrische roadster waar de fabrikant al enige tijd mee speelt. Dit jaar lieten ze de auto nog debuteren op Shanghai Motor Show. Als concept car welteverstaan, maar toch. MG loopt sowieso al enige tijd rond met het idee. Tijdens de introductie van de ZS EV in 2019 vertelde de autobouwer Autovisie al dat het werkte aan een open en volledig elektrische tweezitter.

MG Cyberster
(Afbeelding: MG)

En dus lijkt het erop dat we in 2024 definitief de Cyberster mogen verwachten. Het leuke is: die auto zal opereren in een (nu nog) nieuw segment, die van de betaalbare elektrische sportauto. MG bouwt nu sowieso al zeer voordelige elektrische auto’s: de MG ZS EV en aankomende 5 Electric zijn relatief gezien vrij goedkoop. Ze kosten namelijk 30.000 euro of minder.

MG B

Gaat MG inderdaad een elektrische Cyberster bouwen die ‘betaalbaar’ is, dan is die auto bovendien historisch verantwoord. In de vorige eeuw bouwde MG immers ook sportauto’s voor de gewone man, met de B als bekendste model.

Over specificaties weten we nog helemaal niets. De conceptversie van de Cyberster had in elk geval het vermogen om binnen drie seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De batterij zou goed zijn voor minstens 800 kilometer range. Ambitieuze cijfers die we waarschijnlijk niet gaan terugzien op het productiemodel in 2024. Da’s echter geen probleem, want van een betaalbare en compacte roadster worden we sowieso al enthousiast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.