Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

MG roadster lijkt comeback te maken: Cyberster stapje dichterbij

Gaat het echt gebeuren? Komt MG, inmiddels in Chinese handen, echt met een tweezits sportwagen zoals vroeger? Het lijkt er wel op, want de Cyberster staat later deze maand op de Shanghai Motor Show.

MG maakt ons al jaren lekker met een elektrische sportwagen, maar tot een productiemodel kwam het tot dusver niet. De Chinese eigenaar van de merknaam Morris Garages houdt zich op productieniveau vooral bezig met betaalbare elektrische modellen, als de ZS EV en stationwagon 5. Ook presenteerde het eind vorig jaar een stekker-SUV: de EHS plug-in hybride. Allemaal niet heel spannend, maar daar kan zomaar verandering in komen.

Krijgen we echt een opvolger van de iconische MG B Roadster?

Teasers

De Cyberster, een tweezits roadster van het merk, dook de afgelopen weken namelijk al meermaals op. Als teaser welteverstaan, maar nu kunnen we het model al in vol ornaat zien. Dat doet MG als voorbode op de Shanghai Auto Show, waar de Cyberster later deze maand z’n debuut maakt.

Goed, een concept car dus. En van dat soort auto’s zien we wel vaker helemaal niets terug na een spetterend optreden op een autobeurs. Maar met de informatie die MG bij de vrijgegeven beelden deelt, hint het wel degelijk naar een productiemodel. Het schrijft namelijk nadrukkelijk dat het in 2024 precies honderd jaar geleden is dat Morris Garages werd opgericht. “Het aansluitende jubileum is een mooie gelegenheid om te dromen van een verbinding tussen het oude en het vernieuwde merk MG. Met de Cyberster toont het merk zijn sportieve ambitites door de mogelijkheden van een toekomstige sportwagen te verkennen.”

MG Cyberster

Klapkoplampen

MG heeft vandaag de dag nog maar weinig te maken met het Britse merk dat in de vorige eeuw de legendarische A en B, toch is de nieuwe eigenaar niet bang om die connectie tóch te maken. Zo benoemt het de ‘klassieke, ronde MG-koplampen’ op de Cyberster, die zijn gecombineerd met een slanke grille en zogenaamde ‘Magic Eye’-koplampen. Die kun je als een soort moderne klapkoplampen zien, want volgens MG ‘openen’ de lichtunits als de auto wordt gestart. Op de achterzijde meer verwijzingen naar het Britse verleden van de autobouwer, want in de lichtunits kun je met enige fantasie een Union Jack zien. Afgekeken bij Mini dus…

Deze MGB Roadster is elektrisch, gloednieuw én peperduur

Heel veel meer informatie over de Cyberster hebben we nog niet. Wat we wel weten, is dat-ie volledig elektrisch is. Volgens de autobouwer moet-ie in staat zijn om binnen drie tellen vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De batterij moet goed zijn voor een elektrische actieradius van 800 kilometer. Op de Shanghai Auto Show, die van 21 tot en met 28 april aanstaande wordt gehouden, krijgen we hopelijk meer informatie. En dan weet ook Tesla of ze zich zorgen moeten gaan maken over een concurrent voor de Roadster.

MG Cyberster

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.