Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 2 apr 2021

Hyundai Ioniq 5, alles over dé elektrische auto van 2021! – Video

Met de Ioniq 5 zet Hyundai nieuwe maatstaven voor de elektrische auto door bijzondere techniek. Maar dat is bij lange na niet het enige dat deze CUV bijzonder maakt. Loop uitgebreid met Autovisie-redacteur Sjors ten Tije mee rondom de auto en ontdek alle inside information over dit nieuwe model.

Nog geen twee jaar geleden zagen we een futuristisch conceptmodel van deze Ioniq 5 in de vorm van de 45 Concept, maar Hyundai staat nú al op de markt met een productieauto. Het is een elektromodel dat hoge ogen gooit op het gebied van elektrotechniek, met name door het 800 volt-systeem, waarmee de Ioniq 5 een krachtpatser aan de snellader wordt.

Hyundai doet eerbetoon aan Pony Coupé met Hyundai 45

Taycan

Zo’n systeem kennen we van de Porsche Taycan en Audi E-tron GT, maar Hyundai-Kia is pas het tweede concern dat zo’n systeem gebruikt. En dat gaat het ook nog eens in flinke volumes doen, dus dat is indrukwekkend. Hang de Ioniq 5 aan een snellader met een vermogen van 350 kW, en de auto slurpt binnen 5 minuten 100 kilometer aan rijbereik binnen. Na 18 minuten is de batterij voor 80% gevuld, waardoor je weer klaar bent voor de volgende 350 à 400 kilometer. Wil je alle specificaties rustig lezen, klik dan op onderstaande link:

Hyundai Ioniq 5: premium specificaties voor een premium prijs

Indrukwekkende cijfers, maar dat is bij lange na niet het enige dat deze auto zo bijzonder maakt. De Ioniq 5 is namelijk een auto die vol zit met allerlei eigenaardigheden en fraaie hersenspinsels. Vanuit allerlei gesprekken en interviews met ontwerpers en ingenieurs kunnen we je over al die zaken vertellen. Dat doen we dan ook in deze uitgebreide video, waarin we je de Ioniq 5 van top tot teen laten zien.

Vlakke vloer

Zo tonen we bijvoorbeeld de vlakke vloer in de Ioniq 5 en vertellen we je hoe dat mogelijk is gemaakt. En wat te denken van de lounge-stoelen op de voorste zitrij? Of de perforaties onder de motorkap die ervoor zorgen dat de fraai en scherp gevormde aluminium klep niet voor letsel zorgt in het geval van een ongeval? En waarom zit er wél een Hyundai-logo op de neus, maar niét op het stuur? Alle antwoorden hoor je in bovenstaande video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.