Autovisie
Autovisie Nieuws 1 apr 2021

Autoverkoop daalt nog steeds door corona, maar er is ook hoop

Het aantal verkochte nieuwe auto’s is in maart fors lager uitgevallen dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het aantal kentekenregistraties kelderde met 17,7 procent tot 24.186, melden brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

Daarmee voelt de autobranche de lockdownmaatregelen van het kabinet, die het aantal klanten per winkel erg beperken. De daling laat zien dat de economische crisis voor autodealers allerminst voorbij is.

Daling autoverkoop sinds maart 2020

In maart 2020 daalden de autoverkopen al met bijna een kwart nadat het coronavirus in Nederland om zich heen had gegrepen. Ten opzichte van die crisismaand blijft de autobranche nog altijd minder nieuwe personenauto’s verkopen.

Destijds wees de branche naar fabriekssluitingen van automakers en afgenomen consumentenvertrouwen als oorzaken van de gedaalde autoverkopen. Showrooms waren toen over het algemeen wel gewoon open, terwijl ze nu slechts mondjesmaat klanten mogen verwelkomen.

Later dit jaar groei

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde het aantal registraties van nieuw auto’s met ruim 21 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021. In totaal ging het om 80.885 personenwagens. Voor heel 2021 rekenen BOVAG en RAI Vereniging wel op groei. Ze verwachten dat dit jaar in Nederland 400.000 nieuwe auto’s worden verkocht, tegenover 356.051 vorig jaar.

Reageer op artikel:
Autoverkoop daalt nog steeds door corona, maar er is ook hoop
Sluiten