Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 23 mrt 2021

Krijgen we echt een opvolger van de iconische MG B Roadster?

Dat het huidige MG vrijwel niets meer te maken heeft met het oorspronkelijke Morris Garages uit het Verenigd Koninkrijk, hoeven we je niet te vertellen. Tóch krijgen we waarschijnlijk wel een opvolger van de meest iconische auto van dat Britse bedrijf!

MG, dat inmiddels eigendom is van de Chinese autogigant SAIC Motors, heeft namelijk nieuwe afbeeldingen van de Cyberster laten zien. Die naam kennen we al een tijdje, want vorig jaar gaf de fabrikant al met een teaser aan dat ‘t model in de pijplijn zat. Het is een elektrische roadster, waarvan de ingenieurs in 2019 ook al aan Autovisie verklapten dat ze bezig waren met die auto. Het was geen grote verrassing, gezien SAIC Motors én MG in het vorige decennium al vaker een open tweezitter lieten zien.

MG laat een volledig elektrische roadster zien!

Elektrische stationwagon

Maar zelfs toen MG de auto vorig jaar via die teaser aankondigde, leek het op toekomstmuziek voor de lange, lange termijn. Het merk zette op dat moment immers pas voorzichtig voet op het Europese vasteland met de ZS EV. Even later zagen we de EHS PHEV, een grote plug-in hybride. Onlangs kondigde de fabrikant nog een komst van een grote elektro-SUV en stationwagon aan. Hoewel laatstgenoemde wel degelijk een primeur is in de wereld van elektrische auto’s, is de rest van het aankomende gamma niet echt voer voor de liefhebber.

Twee nieuwe elektro-MG’s erbij, inclusief elektrische stationwagon

Maar daar maakt de Cyberster dus verandering in, want da’s een compacte open tweezitter met sterke prestaties. MG trekt op 31 maart het doek van die auto, zo schrijft het bij de foto’s die het op Instagram heeft geplaatst. De kans is echter heel klein dat we dan al een productieversie van het model zien. De afbeeldingen zijn namelijk afkomstig van de ontwerpafdeling van SAIC Motors en duiden op een concept car.

Striping

Het model is in ieder geval weer een doorontwikkeling van de Cyberster, die we vooralsnog enkel van schetsen kennen. Zo komt de vorm van de lichtunits op de nieuwste foto’s overeen met die van de getekende Cyberster, en zien we ook de enkele striping van die teasers terug op de afbeeldingen die SAIC nu de wereld in stuurt.

Over de aandrijflijn laat MG nog niets los. Dat wordt een elektrische, maar om welke configuratie het gaat is onduidelijk. De Cyberster moet ook een voorproefje geven van MG’s technologie op het gebied van autonoom rijden en connectiviteit. Of en wanneer we een productieversie kunnen verwachten, horen we hopelijk op 31 maart aanstaande.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.