Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 8 okt 2020

Deze MGB Roadster is elektrisch, gloednieuw én peperduur

Het elektrificeren van klassiekers is momenteel helemaal hip. De wereld van elektro-oldtimers is sinds vandaag weer een model rijker, in de vorm van een MGB Roadster.

Toch is die nieuwste creatie een beetje anders dan ‘de rest’. Het is vandaag de dag vrij normaal om een chassis en carrosserie van een klassieker in optimale staat te brengen, om er daarna een elektrische aandrijflijn in te plaatsen. Het Britse Lunaz doet precies dat met onder andere klassieke Rolls-Royces. In het geval van deze RBW EV Roadster zit ‘t iets anders in elkaar.

MGB Roadster

Wie het model voor ‘t eerst ziet, denkt dat de fabrikant een klassieke MGB Roadster heeft gepakt en die van een elektro-aandrijflijn heeft voorzien. De vork steekt echter iets anders in de steel. Het gaat hier namelijk om een gloednieuwe kopie van het originele koetswerk, gefabriceerd door British Motor Heritage.

Onder dat prachtige en iconische koetswerk ligt een aandrijflijn die door RBW is ontwikkeld in samenwerking met Continental Engineering Services en Zytek Automotive, die ook werkzaam zijn in de Formule E. Op de achteras van de ‘MGB’ zit een elektromotor met een vermogen van 70 kW, goed voor een 0-100 km/h sprint in 9 seconden.

De motor wordt gevoed door zes (of optioneel zeven) batterijmodules goed voor een actieradius van ten minste 260 kilometer. Wie het extra accupakket bestelt, kan 320 kilometer ver op een lading stroom rijden. De topsnelheid bedraagt 80 mijl per uur, oftewel net geen 130 km/h. De batterijen zijn overigens in de neus geplaatst, zodat de gewichtsverdeling optimaal is volgens het bedrijf.

Modern interieur

Net als de aandrijflijn, het koetswerk en het onderstel zijn nieuw, ook het interieur voldoet aan moderne standaarden. Denk daarbij aan elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, airconditioning en usb-aansluitingen. In het dashboard prijkt een 7-inch multimediasysteem met navigatie.

PONTIAC TORPEDO SILVERSTREAK8

Bovendien is er voor de klanten genoeg te kiezen. Zij die zich willen verblijden met een gloednieuwe elektro-MGB, kunnen kiezen tussen 14 kleuren voor het exterieur en vijf verschillende kleuren leer. Ook levert RBW zes verschillende stuurwielen. De RBW EV Roadster is er bovendien met een soft- of hardtop. Het gaat hier op dit moment echter nog om een pre-productiemodel.

Prijs RBW EV Roadster

Enthousiast? Dan zul je schrikken van de prijs. De RBW EV Roadster is er namelijk vanaf £90.000, oftewel net geen €99.000. Daar komen dan eventuele belastingen nog bij op. Hoeveel exemplaren RBW gaat bouwen, is niet bekend. Wie overigens liever in een andere elektrische klassieker dan een MGB Roadster rijdt, kan ook bij RBW terecht. Het biedt dezelfde aandrijflijn namelijk ook aan in onder andere de Austin Healy, Jaguar E-Type en Mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze MGB Roadster is elektrisch, gloednieuw én peperduur
Sluiten