Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu ook je vieze laarzen kwijt in de vernieuwde Ford Focus Wagon

Ford geeft niet alleen de Focus hatchback een facelift, ook de Wagon is natuurlijk vernieuwd. Die is een stukje praktischer dan voorheen, want je kunt eindelijk je vieze laarzen achterin leggen zonder dat je bagagevloer vies wordt.

De autobouwer spreekt van een aantal innovatieve toevoegingen aan de Focus Wagon. Een daarvan is een nieuwe hoogwaardige mat voor de bagageruimte. Die was eerst enkel te vinden als vloermat in de duurdere Vignale-uitvoering, maar zorgt dus nu ook voor een heerlijke ondergrond voor je viervoeter. Ford verzekert bovendien dat de mat makkelijk te reinigen is, omdat-ie korte vezels heeft.

Dubbele laadvloer

Handig is ook dat Ford de bagageruimte nu voorziet van een scheidingswand. Omdat de dubbele laadvloer een centraal scharnierpunt heeft, kun je op die manier de bagageruimte opdelen in twee afzonderlijke delen. Makkelijk als je een paar boodschappen hebt gedaan waarvan je niet wilt dat ze door de bagageruimte schuiven.

Ford Focus ST vs. Hyundai i30 N – Racepark Meppen – Video

Ford voorziet de Focus Wagon nu ook van een ‘natte zone’. Dat kennen we al van andere Ford-modellen en is een gecoate ruimte ónder de laadvloer. De voering van die ruimte is uitneembaar, zodat je ‘m makkelijk kunt drogen of schoonmaken. Best makkelijk als je een keer vieze laarzen of een natte paraplu wilt vervoeren.

Instructielabel

Heb je straks zo’n Focus gekocht en snap je niet hoe deze (vrij basale) functies werken, dan is er een oplossing. Ford meldt namelijk dat het een heus instructielabel in de bagageruimte heeft toegevoegd. Eenvoudige afbeeldingen laten dan zien hoe je alle noviteiten van de bagageruimte kunt gebruiken. Want wat bleek: 98 procent van de huidige Focus-eigenaren was zich helemaal niet bewust van allerlei functies die de auto al had. Mensen wisten blijkbaar niet hoe je bijvoorbeeld de achterbank moest ontgrendelen om ‘m te kunnen neerklappen.

Ford introduceert de vernieuwde Focus in het eerste kwartaal van 2022. In aanloop naar die marktintroductie maakt het ook de nieuwe prijzen bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.