Autovisie
Autovisie Video 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Wordt de Kia EV6 de bestverkochte auto van 2022? – Review

De Kia EV6 maakt een grote kans om de bestverkochte auto van 2022 te worden. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen vertelt je in deze video waarom.

De Kia EV6 zou zomaar eens de bestverkochte auto van 2022 kunnen worden. Momenteel gaat Kia al aan de leiding in de verkoopstatistieken van dit jaar, en de EV6 zal daar zeker nog een flinke steen aan gaan bijdragen. Het is ‘t eerste model van het merk dat gebouwd wordt op het nieuwe E-GMP platform voor elektrische auto’s, dat we inmiddels al kennen van de eveneens uitstekende Ioniq 5.

800 volt

Ook bij deze EV6 zorgt de technische basis voor uitstekende basisprestaties. Het 800 volt-boordnet maakt supersnel laden mogelijk, de actieradius is dankzij grote accu’s en een nederig verbruik tot wel meer dan 510 kilometer op een lading. Daarbij is de EV6 gezien z’n vanafprijs onder de 45.000 euro ook nog eens een flink grote en ruime auto.

Kia EV6 is slechts het begin, hele familie vastgelegd

Achterwielaandrijving, 169 pk en een 58 kWh accupakket zijn standaard, een upgrade naar 229 pk en 77,4 kWh kost 7.500 euro. Daarbij is al veel standaarduitrusting inbegrepen. Ook beschikbaar zijn vierwielaandrijvers met 325 en straks zelfs 584 pk. Behalve dat het interieur nogal ruim is, biedt het met ruim instelbare stoelen en zelfs een achterbank met verstelbare leuning afdoende zitcomfort. Met een digitaal dashboard en modern infotainmentsysteem is de Kia ook qua boordelektronica bij de tijd. Uiteraard ontbreekt een routeplanner met automatisch ingeplande laadstops niet. Met het materiaalgebruik en de afwerking is de Kia nog net niet van het niveau premium, maar voor het geld maakt de EV6 een prima indruk.

Dynamisch

Met een 0-100 tijd van 7,5 seconden lijkt de 229 pk EV6 niet bijzonder snel in vergelijk met bepaalde concurrenten, maar dat ligt vooral aan het feit dat hij altijd rustig van z’n plek rolt het vermogen voorzichtig opbouwt. Als de auto eenmaal rolt, is de acceleratie vlot genoeg. Een leuke verrassing is het dynamische weggedrag. Sowieso profiteert de auto van een laag zwaartepunt en een goede balans dankzij de accu in de vloer. Maar met de vering, demping en besturing is ook echt een leuk rijdende EV gemaakt. Wil je weten hoe leuk precies, kijk dan de video, waarin we de EV6 stevig aan de tand voelen op de mooie wegen van Zuid-Spanje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.