Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 30 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze oude Land Rover Defender heeft een V8 met 565 pk

Dit jaar werd de nieuwe, langverwachte Land Rover Defender eindelijk gepresenteerd. Hoewel wij niet kunnen wachten om ermee te gaan rijden, is niet iedereen gecharmeerd van het model. Wie het liever bij ‘de oude’ houdt, kan eens gaan kijken bij E.C.D. Automotive Design en hun laatste project.

East Coast Defender is een Amerikaanse tuner die, zoals de naam al een beetje aangeeft, aan de haal gaat met Land Rovers. Wees niet bang: dit is niet een typisch Amerikaanse tuner zoals je ze op televisie ziet. Nee, de eigenaren zijn rasechte Britten die zijn opgegroeid in de achtertuin van Jaguar Land Rover. De Defenders die nu bij E.C.D. ‘van de band rollen’ zijn wel degelijk classy en hebben nog altijd een sterke band met hun Britse verleden. Ze zijn excentriek, maar nog steeds geschikt voor de liefhebber.

Blackbomb

Het laatste project van E.C.D. heet ‘Blackbomb’. Het gaat hier om de legendarische Defender 90, gespoten in Zermatt Silver en uitgevoerd met zwarte details. Fraaie 18-inch wielen, een lier en een ‘exoskeleton’, oftewel een soort uitwendig skelet, geven deze offroader een wel heel bijzonder uiterlijk. Bijzonder is ook het ‘panoramische glas’ aan de zijkanten van de auto. Toch zit er nog altijd een flinke rauwe rand aan deze Defender.

Binnenin heeft E.C.D. allerlei moderne snufjes verwerkt die het leven in de Defender wat aangenamer maken. Denk aan een nieuw infotainmentsysteem dat is aangesloten op een premium geluidssysteem, een Wifi-hotspot en keyless entry. De twee voorstoelen zijn vervangen voor sportstoelen, uitgevoerd in zwart leder met een diamantpatroon.

Sportstoelen

Die sportstoelen zijn nodig, want de originele krachtbron van deze Defender heeft plaats gemaakt voor een LS3 V8, afkomstig uit een Chevrolet Corvette. De 6.2-liter achtcilinder levert 565 pk en stuurt dat vermogen via een zestraps automaat naar de vier wielen.

E.C.D. zette zelf ook een video van deze ‘Blackbomb’ op internet. Kijken doe je hieronder. Word je er al hebberig van?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.