Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 dec 2019

Eerste Tesla Model 3’s uit Chinese gigafactory in ontvangst genomen

De allereerste in China gemaakte Tesla Model 3’s zijn door hun eigenaren in ontvangst genomen. Het gaat hier om vijftien Tesla-werknemers.

In de eerste helft van 2019 begon Tesla met de bouw van de derde gigafactory in Shanghai. De fabriek moest onder andere de Model 3 aantrekkelijk en bereikbaar maken bij het grote Chinese publiek. Daarnaast was het ook een manier om de handelsoorlog van President Trump te omzeilen. En dat alles heel snel kan gaan laat het bedrijf van Elon Musk nu merken, want de eerste 15 auto’s gingen vandaag naar hun nieuwe eigenaren: 15 werknemers van Tesla.

Chinese Tesla’s

De levering vond plaats tijdens een speciaal opgezette ceremonie. Daarmee wilde Tesla niet alleen aangeven dat het nu daadwerkelijk auto’s kan bouwen en leveren, maar het wilde ook het startsein geven voor de massaproductie. De eerste in gigafactory 3 massa-geproduceerde Model 3’s komen begin 2020 op de weg. Het doel is om voor het einde van 2020 150.000 Chinese Tesla’s te leveren. Als dat volume gehaald wordt, dan is het mogelijk dat de fabrikant de prijs van de elektrische auto verlaagt. Dit liet het bedrijf onlangs weten.

Uiteindelijk is Tesla van plan om meer dan alleen de Model 3 uit de derde gigafactory te laten rollen. Ook de Model Y wil men er bouwen, al is de precieze productiedatum van dat model nog niet helemaal duidelijk. Ergens in 2020 zouden de Chinezen de kleine elektrische SUV ook kunnen verwachten.

Berlijn

In Europa zijn we nog niet zo ver. Hier is net duidelijk geworden dat Elon Musk zijn vierde gigantische fabriek nabij Berlijn wil gaan bouwen. Er is al een locatie besproken, maar de grond is daar nog steeds onaangetast. Plannen omtrent bouwen en oplevering zijn nog niet gegeven, maar het kan snel gaan. Als Tesla in Duitsland hetzelfde tempo kan aanhouden als het in China deed, dan kunnen we voor het eind van volgend jaar een Duitse Model 3 verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.