Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Is dit de nieuwe McLaren Senna LM?

Het is niet de vraag of hij er komt, maar wanneer hij komt. En hoewel we nog geen antwoord hebben op die vraag, hebben we de auto wellicht al wel in beeld. Zie hier de McLaren Senna LM.

De modelstrategie van McLaren is niet zo heel moeilijk om te volgen. In het topsegment, of Ultimate, zoals McLaren het zelf noemt, brengt het merk altijd eerst met een regulier model uit. Daarna komt er een GTR en die wordt weer opgevolgd door een LM, of Le Mans-versie. Dit gebeurde bij de P1 en gebeurt ook bij de McLaren Senna. En voor dat laatste model zijn we in de laatste fase beland: er moet een LM komen.

Raar

Maar de Britse autofabrikant heeft nog helemaal niets laten weten van een McLaren Senna LM. En dat is raar, want inmiddels hebben we er al twee voorbij zien komen. Beide zijn op foto en video vastgelegd door dealers en lijken de Le Mans-versie toch echt te tonen.

Eerder toonde Supercarblog al een foto van een McLaren Senna LM. Hier ging het om een fel oranje versie die tussen andere McLarens in de werkplaats van een dealer was gespot. Het bleef bij een enkele foto, meer informatie kregen we niet. Het laatste ‘lek’ omvat aanzienlijk meer beeldmateriaal. De McLaren-dealer in Glasgow deed niet zo moeilijk en schoot zelfs een complete video van de enorm zeldzame hypercar.

LM-logo’s

Daarin zien we duidelijk dat deze Senna anders is dan het reguliere model. Hij oogt agressiever dankzij wat grovere bumpers en aerodynamica-elementen. Naast dat de LM-logo’s verraden dat het hier om de Senna Le Mans moet gaan, dragen de typische vijfspaaks Le Mans-wielen hier ook aan bij. Dezelfde exemplaren vinden we ook terug onder de McLaren F1 Le Mans.

Hoewel we dus al twee verschillende versies van de McLaren Senna Le Mans voorbij hebben zien komen, weten we nog steeds niet zeker of we hier de officiële versie voor ons hebben. Het lijkt er in ieder geval wel heel erg op dat het merk snel met een officiële aankondiging gaat komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.