Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 30 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi en Tesla registreren in december nog snel duizenden EV’s

Volgend jaar gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog en Tesla en Audi spelen daar nog even snel op in. Beide merken registreren vlak voor het einde van het jaar nog duizenden auto’s die pas volgend jaar geleverd gaan worden.

Volgend jaar kost het leasen van een elektrische auto dubbel zoveel. De bijtelling voor deze auto’s gaat namelijk van 4% naar 8%. En daarbij gaat het plafond voor dit percentage ook nog eens omlaag van €50.000 naar €45.000. Over alles wat de auto meer kost boven dat bedrag moet er vanaf 2020 22% bijtelling betaald worden. Leasers die een nieuwe auto mogen kiezen slaan dus nog snel hun slag en bestellen massaal Tesla Model 3’s en Audi e-trons.

2.005 e-trons

Uit cijfers van Kentekenradar.nl blijkt dat de Audi e-tron in de laatste maand van dit jaar ruim twee keer zoveel is geregistreerd als hij in totaal is verkocht tot nu toe. In december liet Audi 2.005 e-trons door de RDW registeren. Tot en met november van dit jaar waren dat er in totaal nog maar 1.125. Dat komt neer op een maandelijks aantal van ongeveer 100 stuks.

Tesla Model 3 elektrische auto

Maar de e-tron is een prijzige auto. De dealer vraagt minimaal €71.900 voor een e-tron 50. Daarmee valt hij ver boven de 4% bijtellingsgrens van €50.000 uit. De Tesla Model 3 valt daar nog net onder. Het is dan ook niet gek dat die auto vele malen populairder is dan de Audi. Om precies te zijn meer dan vijf keer zo populair. Tesla wist vanaf 1 december tot vandaag 11.118 exemplaren te registeren. Dat is meer dan eenderde van het alle Model 3’s die geregistreerd staan (29.024).

Relatief populair

Ook andere elektrische auto’s blijken relatief populair. De Hyundai Kona staat op de derde plek van meest geregistreerde EV’s deze maand met 840 exemplaren. Niet ver daaronder vinden we de Nissan Leaf met 609 registraties.

Opmerkelijk is dat de Tesla Model S en X geen grote piek in registraties meemaken. Iets wat vorig jaar wel het geval was. Toen vlogen ze, samen met de Jaguar I-Pace, als warme broodjes over de toonbank.

MG ZS

Nieuwkomer MG ZS EV doet het ook best goed in de lijst van goedlopende EV’s. Deze maand zijn er al 441 exemplaren van de goedkope SUV geregistreerd. Daarmee belandt hij op een zevende plaats. Net onder de Renault Zoe (556) en nog boven de Kia Niro (440).

MG ZS EV Blauw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.