Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

De Rivian R1T kan zich als een tank omdraaien

De Rivian R1T is van zichzelf al een vrij indrukwekkende elektrische pick-up truck. En nu lijkt het erop dat de truck een erg handige functie krijgt: op de plek omdraaien, of zoals Rivian het noemt: Tank Steer.

Rivian R1T

De gemiddelde Tesla zit vol met leuke gimmicks, maar concurrent Rivian kan er ook wat van. De bouwer van de elektrische pick-up truck heeft nu de term ‘Tank Steer’ vastgelegd en dat doet precies wat je ervan verwacht: sturen als een tank. Zoals je kunt zien in onderstaande videokan de Rivian R1T zich omdraaien zonder van zijn plek te komen. Een nieuw voordeel van het hebben van losse elektromotoren voor elk wiel.

https://www.youtube.com/watch?v=2720lLcyVqE

(Update: de video is offline gehaald door een copyrightclaim van Rivian.)

Geknutseld

Het niet helemaal echt lijken valt gelijk op aan de video, en dat is het vermoedelijk ook niet. Volgens de gegevens van de uploader heeft reclamebureau Droga5 de video in elkaar geknutseld. Dat bureau is vaker door Rivian ingehuurd voor videowerk. Maar het kunstje dat de R1T in de video uitvoert lijkt toch op de realiteit gebaseerd.

De maker van de elektrische pick-up truck heeft namelijk de term ‘Tank Steer’ en ‘Tank Turn’ vorig jaar vastgelegd als trademark. Helaas hebben beide termen nu de status dat de indiener Rivian ze loslaat omdat ze niet reageren op het trademark-bureau. Of de toekomstige Rivian R1T en R1S het kunstje dus ook in het echt kunnen uitvoeren is nog niet duidelijk. Rivian zelf haalde de originele video namelijk snel offline vandaag.

Onafhankelijk

Overigens zou het de Tank Steer-functie prima mogelijk moeten zijn. De Rivian R1T die op de plek draait in de video heeft voor elk wiel een eigen elektromotor. Daardoor kan elk wiel onafhankelijk aangedreven worden en dus ook in een andere richting draaien.

De Rivian R1T is afgelopen weekend in productie gegaan. De eerste carrosserie-panelen worden nu uitgesneden en gedrukt. De truck, die meer dan 600 kilometer op een volle lading moet kunnen afleggen, moet volgend jaar op de markt komen. Een jaar later komt de SUV-versie, de R1S. Wanneer de auto naar Nederland komt is helaas nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.