Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 24 jul 2019

Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand is een hybride met 1.200 pk

Niet alleen heeft de Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand de langste en raarste autonaam uit de recente geschiedenis, ook heeft hij uiterst opvallende looks en indrukwekkende prestaties.

Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand

Na ongeveer 85 jaar afwezig te zijn geweest duikt de naam Austro-Daimler ineens weer op. De autofabrikant die voor de Tweede Wereldoorlog zijn laatste auto, de ADR6 ‘Bergmeister’, afleverde, komt terug met een Shooting Grand met dezelfde naam. Of zoals de Oostenrijkers de auto volledig noemen: de Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand. En hoewel het bedrijf dus enorm oud is, is de ADR 630 alles behalve dat. We hebben het hier namelijk over een 1.198 pk sterke plug-in hybrid.

Drie elektromotoren

Voor de volledigheid komt die 1.198 pk samen met 1600 Nm uit een samenwerking tussen een drieliter zes-in-lijn van Mercedes en drie elektromotoren. Die elektromotoren zijn elk goed voor 275 pk wat betekent dat de verbrandingsmotor voor de overige 389 pk zorgt. Met al dat vermogen moet de auto binnen 2,5 seconden op de 100 km/h zitten en ligt de topsnelheid boven de 322 km/h. De Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand moet dankzij een 55 kWh-accupakket tot 250 kilometer volledig elektrisch kunnen afleggen. De totale actieradius bedraagt 1.000 kilometer. Opladen gaat redelijk snel met een maximale laadsnelheid van 150 kWh.

Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand

De Austro Daimler is gebaseerd op een product van Daimler, namelijk de Mercedes-AMG GT. Beide auto’s delen hetzelfde chassis. De looks zijn alleen wel anders. De Shooting Grand oogt bijna futuristisch, is 4.544 mm lang, 2.087 mm breed, 1.331 mm hoog en weegt maar 1.650 kg. We zeggen ‘maar’, want dat cijfer is best indrukwekkend aangezien de auto een best groot accupakket, drie elektromotoren en een flinke verbrandingsmotor aan boord heeft.

Grossglockner

De fabrikant deelt ook nog een leuk weetje met ons: als je alle cijfers (1.198 pk + 1.600 Nm + 1.000 km bereik) bij elkaar optelt, dan kom je op 3.798. Daarmee verwijst het bedrijf naar de hoogte van de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. En hoe heet de auto? Juist, Bergmeister.

Als de looks van deze auto het nog niet verklapten, dan doen wij dat even: het gaat hier om een conceptmodel. De prestaties die hier door Austro Daimler geclaimd worden, zijn er dan ook vooralsnog alleen op papier. De auto wordt nu vooral ingezet op speciale evenementen zoals Concorso D’Eleganza en Salon Privé in Blenheim Palace in Engeland.

Reageer op artikel:
Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand is een hybride met 1.200 pk
Sluiten