Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De Ford Bronco komt naar Nederland! Maar jullie gaan hem niet kopen…

De markt voor typische Amerikaanse SUV’s is in Nederland niet groot. Het is dan ook verrassend dat Ford heeft besloten om de Bronco naar hier te halen. In de VS is-ie er al vanaf omgerekend 32.000 euro. Hier zal de Ford Bronco veel duurder worden.

Er komen twee uitvoeringen van de Ford Bronco naar Nederland: de Outer Banks en de Badlands. Beide worden aangedreven door een 2,7-liter V6 met een vermogen van 335 pk en 563 Nm koppel.

Ford Bronco gaat last krijgen van BPM

Het is die krachtbron die bij ons het grootste probleem vormt. Ford heeft nog geen vanafprijzen bekendgemaakt voor de Bronco, maar door de hoge CO2-uitstoot van de twinturbo zescilinder zal de BPM-boete fors zijn.

Ford Bronco
(Afbeelding: Ford)

Ford heeft hier ook de Amerikaanse Explorer in de prijslijst staan. Die heeft weliswaar een 3,0-liter V6, maar wordt op BPM-gebied geholpen door het feit dat-ie plug-in hybridetechniek onder de kap heeft.

Nederlandse overheid verkoopt Ford Bronco met panterprint

Meer een terreinwagen dan een SUV

Hoe dan ook, terug naar de Bronco, die meer een terreinwagen is dan een SUV. Hij heeft vierwielaandrijving met hoge en lage gearing, demonteerbare portieren, een verwijderbare hardtop en een interieur dat gemakkelijk schoon te spuiten is.

Ford Bronco
(Afbeelding: Ford)

Berucht door achtervolging O.J. Simpson

Zijn design is geïnspireerd door dat van de originele Ford Bronco uit 1966. In de VS heeft dat model een legendarische status. Decennia later werd de vijfde generatie Bronco berucht door O.J. Simpson, die in een wit exemplaar vluchtte voor de politie.

Waarom de Ford Explorer Men’s Only Edition geen richtingaanwijzers heeft

Standaard met tientraps automaat

De nieuwe Bronco is standaard uitgerust met een tientraps automaat en een elektronisch bediende tussenbak met twee verzetten. Als Badlands heeft de Bronco ook een sperdifferentieel en ontkoppelbare stabilisatorstangen, voor een maximale wieluitslag vóór.

Waanzin! Iemand betaalde 670.000 euro voor een Ford Sierra

Ford Bronco gericht op terreinrijden

In de VS is terreinrijden razend populair. Ze hebben er ook veel ‘terrein’. In Nederland zal je echter weinig hebben aan het hardcore karakter van de Bronco, met zijn vele offroadopties, zoals een frontplaat, beschermende panelen voor onder de auto en rock rails.

Ford Bronco
(Afbeelding: Ford)

Ford geeft zijn grote SUV allerlei slimme systemen mee, zoals Trail Turn Assist, dat het binnenste achterwiel afremt voor een zo klein mogelijke draaicirkel, en Trail Control, een cruisecontrolsysteem voor in het terrein. Er zijn zeven rijmodi beschikbaar.

Ford wil elektrische auto’s verder laten rijden met ‘vloerverwarming’

Digitale cockpit en infotainmentscherm

In het interieur vind je een 8-inch digitale cockpit en een 12-inch multimediascherm. Op die laatste draait het SYNC 4-systeem van Ford, dat standaard is voorzien van Apple CarPlay en Android Auto. Er is ook altijd een B&O Premium Sound Systeem aanwezig.

Ford Bronco
(Afbeelding: Ford)

Bronco in tweede kwartaal naar Nederland

De Ford Bronco komt in het tweede kwartaal van dit jaar naar Nederland. Wat de prijzen zullen zijn, wordt later bekendgemaakt, maar reken er maar op dat ze niet mals zullen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.