Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Campers 8 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Feestnummer van de Ford Bronco gaat hopelijk in productie

De legendarische Ford Bronco is terug, en hoe! De Amerikaanse tak van de fabrikant laat vandaag een nóg begeerlijkere versie zien.

Aan het eind van dit jaar staat er in het Amerikaanse Townsend een groot en terugkerend Bronco-evenement op het programma. Tijdens het Bronco Super Celebration-feestje komen namelijk allerlei bezitters van klassieke Bronco’s samen om het bestaan van de ruige 4×4 te vieren. Ford doet dit jaar uiteraard ook mee, maar met een bijzonder prototype van het compleet nieuwe model.

Bronco Overlander

Ford noemt ‘m de Bronco Overlander, die is gebaseerd op het nieuwe vierdeurs model. Uiteraard wordt-ie tijdens het evenement bijgestaan door de andere nieuwe varianten, de tweedeurs- en Sport-versie. Hoe waanzinnig gaaf die auto’s al zijn, zal een groot deel van de aanwezigen hun aandacht op de conceptauto hebben. Hier kun je als Bronco- en/of 4×4-liefhebber namelijk alleen maar warm van worden.

Deze Overlander moet de nieuwe generatie van off-road-auto’s laten zien. Het model is gespoten in een zogenaamde ‘Area 51 color scheme’, uiteraard een verwijzing naar de beruchte militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht. Hij moet je overal ter wereld kunnen brengen en daar ook fungeren als camper.

EcoBoost

Qua aandrijflijn zien we hier niets bijzonders. Onder de kap ligt de bekende 2,3-liter EcoBoost-motor die wordt gekoppeld aan een zeventraps automaat. Fraaier zijn alle accessoires. Het lichtmetaal meet 17-inch en is in het zwart vervaardigd, daaromheen vouwt Ford 35-inch Goodrich-terreinbanden (315/70R17) waarmee elk werelddeel overwonnen kan worden. Het High-Performance Off-road Stability Suspension-systeem met variabele Bilstein-dempers draagt daar ook een flinke steen aan bij.

Maar er is meer dat van deze Bronco een ultieme terreinheld maakt. Kijk bijvoorbeeld naar het front, waar een lier is bevestigd aan de stalen bumper. Op het dak monteert Ford een tweepersoons tent. Ook qua verlichting zit het bij de Overlander wel snor. Zo heeft-ie een grote lichtbalk op het dak en rondom zes lichtunits die 360 graden kunnen worden gedraaid.

Koelkast en fornuis

Om je verblijf in de wildernis zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de Bronco Overlander een koelkast, kookset en fornuis. Uiteraard bijgestaan door een tafel en twee stoelen, om het kampeergevoel helemaal af te maken. De achterste zijruiten hebben plaatsgemaakt voor plastic panelen, waar je spullen in kunt opbergen.

Ford presenteert de Bronco Overlander nu nog als conceptcar. Als enthousiastelingen van de waanzinnige reiïncarnatie van de 4×4, hopen we dat zo’n versie straks ook daadwerkelijk te bestellen is. Toch is de kans natuurlijk groot dat de Bronco-klant in de toekomst dergelijke accessoires op z’n auto kan bestellen, zoals andere fabrikanten van off-roaders dat ook aanbieden. Bovendien wordt dit soort auto’s, een combinatie van een camper en een 4×4, alsmaar populairder, zo lieten we recent nog zien in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.