Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Kleinigheidje met Ford Bronco Sport: achteras niet vast

Heeft Ford enkele fanatieke Ikea-klanten aan de productielijn van de Bronco Sport staan, die het normaal vinden dat je een paar schroeven overhoudt of staan er enkele medewerkers die niet voldoende sterk zijn om een paar schroeven aan te draaien? Dat is niet bekend. Feit is dat de achterasconstructie van de Bronco Sport niet volledig bevestigd onder de auto zit.

Reden dus om even alle uitgeleverde exemplaren van de Bronco Sport terug naar de dealers te halen. Daar controleren de monteurs de bevestiging van de achterasconstructie op het subframe. Ford geeft niet aan of het weet dat de achteras ondeugdelijk is bevestigd. Uit voorzorg checkt Ford alle reeds gebouwde exemplaren. Uiteraard verhelpt de dealer waar nodig het euvel. Dat gebeurt volledig kosteloos natuurlijk. Ford schrijft dat weg als garantie.

Los of geen

Uiteraard is een niet goed gemonteerde achteras levensgevaarlijk. Het kan leiden tot een ongeval. Een klant kan mogelijk zelf als een eerste blik op de achteras werpen. Even aan de bevestigingspunten voelen om te zien of ze nog vast zitten. Als er helemaal geen bevestigingsschoeven aanwezig zijn, weet je direct dat je in aanmerking komt voor een setje nieuwe schroeven. Er moet dan ook niet meer met de auto worden gereden. Er bestaat een kans dat de achteras halverwege het woonadres en de dealer op straat ligt, zo zou men het in Amerika uitleggen. Ford Bronco Sport

Europa

De getroffen auto’s zijn van het type Bronco Sport die op 22 en 24 november afgelopen jaar uit de Ford-fabriek in Hermosillo rolden. Het gaat om 1.666 auto’s . Uit data van Ford blijkt dat die exemplaren in de Verenigde Staten (1.640 stuks), Canada (24) en Mexico (2) zijn geleverd. Of er via de grijze import exemplaren op de boot naar Europa zijn gezet, weet Ford niet. De Bronco Sport wordt officieel niet in Europa verkocht, maar er bestaat belangstelling voor de klassiek gelijnde SUV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.