Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De best verkochte BMW M is elektrisch

BMW M is het sportlabel van de Beierse autofabrikant. Hoewel de purist de sportmodellen het liefst ziet met een dikke zescilinder in de neus en achterwielaandrijving, zijn de meest M-modellen volledig elektrisch.

De geschiedenis van BMW M gaat terug tot 1972, toen BMW de eerste M-auto introduceerde, de BMW 3.0 CSL. Sindsdien is M uitgegroeid tot een belangrijke speler in de high-performance auto-industrie, met een uitgebreide line-up van sportieve en prestigieuze auto’s.

De best verkochte BMW M is elektrisch

BMW M verkocht in 2022 177.257 auto’s, bijna 8,5 procent meer dan vorig jaar. De meeste auto’s werden verkocht in de Verenigde Staten, gevolgd door Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

BMW i4 M50, best verkochte BMW M
(Afbeelding: BMWMedia)

“De best verkochte M-auto van 2022 is de volledig elektrische BMW i4 M50 “, zegt Timo Resch, Head of Customer, Brand and Sales bij BMW M. Hoeveel i4’s er exact zijn verkocht, laat het merk niet weten. In Nederland rijden er 2.747 i4’s rond.

Het elektrische topmodel van BMW sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,9 seconden. Deze sprinttijd is te danken aan twee elektromotoren die gezamenlijk 544 pk en 795 Nm aan koppel leveren. De topsnelheid is begrensd op 225 kilometer per uur.

Door deze auto ziet Onze Garage er véél beter uit

De best verkochte M heeft een accucapaciteit van 83,9 kWh, waarvan 80,7 kWh bruikbaar. Volgens WLTP kan je hier 510 kilometer meer rijden.

De XM en i7 M70 komen er nog aan

Of de i4 M50 de bestverkochte BMW M blijft, is nog maar de vraag. In 2023 komen er namelijk de XM en i7 M70 bij.

BMW XM, lamborghini Urus
(Afbeelding: BMWMedia)

Het topmodel van de super-SUV levert met 748 pk en 1000 Nm aan koppel meer dan een zwaargewicht – wat verkoopcijfers en rijeigenschappen betreft – in deze klasse, de Lamborghini Urus. Onder de motorkap van de XM ligt een 4,4-liter V8 en een elektromotor. De krachtigste Label Red-versie van de XM wordt in de herfst van 2023 geïntroduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.