Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante verwarmt nog één keer de aarde

Met een verbruik van 1 op 7,4 en een CO2-uitstoot van 306 g/km is de Aston Martin DBS Volante een rijdend broeikaseffect. Een stijlvol broeikaseffect, dat wel, met een glorieuze V12, die nog één keer mag brullen. In de gelimiteerde DBS 770 Ultimate.

Begin januari kondigde Aston Martin de DBS 770 Ultimate in coupévorm aan. Zoals verwacht komt er ook een cabrioversie. Een Volante, zoals Aston Martin dat zo mooi noemt. Daarna is het over en uit voor de DBS en zijn machtige twaalfcilinder.

Aston Martin DBS 770 Ultimate met Zagato-motor

De DBS 770 Ultimate heeft dezelfde 5,9-liter twinturbo V12 als de DBS, maar dan met 45 pk meer. Klinkt bekend? Dat kan kloppen, want de 770 pk en 900 Nm sterke twaalfcilinder komt uit de eerder gebouwde DBS Zagato.

Aston Martin DBS 770 Ultimate
(Afbeelding: Aston Martin)

Over prestaties spreekt Aston Martin niet, dus vullen we die zelf maar in. De ‘reguliere’ DBS Volante gaat in 3,6 seconden naar 100 km/h (de coupé is 0,2 seconde sneller) en haalt een topsnelheid van 340 km/h (zelfde als de coupé).

Waarom deze nieuwe Aston Martin maar 228 pk heeft

Lichtmetalen wielen van unieke Aston Martin Victor

De Ultimate is gemakkelijk te onderscheiden van de DBS. Hij heeft een motorkap vol woeste koelsleuven, extra randjes in de luchtopeningen links en rechts op de neus, een iets stevigere achterdiffuser en prachtige 21-inch wielen.

Aston Martin DBS 770 Ultimate
(Afbeelding: Aston Martin)

Het design van die wielen komt van de unieke Victor, die door de Q-afdeling van Aston Martin werd gebouwd in opdracht van een klant. De auto is onderhuids een mix tussen een One-77 en een Vulcan.

Onder druk komt dan toch de Aston Martin V12 Vantage Roadster

Totale oplage van slechts 499 exemplaren

Om terug te komen op de DBS 770 Ultimate. Die heeft standaard een achttraps automaat van ZF, koolstofkeramische remschijven en een sperdifferentieel. Wat-ie kost, is niet bekend, maar in ieder geval meer dan 400.000 euro.

Van de dichte Ultimate worden driehonderd exemplaren gemaakt. Met de Volante maakt de Aston Martin-fabriek slechts 199 kopers blij.

Dit is de eerste Aston Martin Valkyrie op Nederlands kenteken!

Hoe zou jij de DBS 770 Ultimate configureren?

Nou kunnen wij de gelimiteerde sportwagen niet betalen, en jullie vast ook niet, maar met de configurator die Aston Martin op de website heeft staan, zijn we toch een half uurtje zoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.