Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Facelift Tesla Model 3 – Geen kikkerogen en ‘grillevorm’ meer

De Tesla Model 3 is al zes jaar op de markt en krijgt in 2024 een uitgebreide update. Op het internet waart nu een foto van het gefacelifte model rond, waarop een cleaner, agressiever ogend front te zien is.

Natuurlijk moeten we een slag om de arm houden. We weten niet helemaal zeker dat dit de gefacelifte Model 3 gaat worden, maar het lijkt er verdacht veel op. Waar de foto is genomen, is niet bekend.

Tesla Model 3 met een versimpeld front

Wat valt ons op? Dat de kikkeroogjes van de Model 3 zijn vervangen door scherp gesneden lichtunits, die niet meer verticaal, maar horizontaal georienteerd zijn.

Waarom je nu subsidie kunt krijgen op een Tesla Model 3

Daarbij heeft de huidige Model 3 een gebogen lijn op de neus, die een grillevorm suggereert. Die is weg. Er zit weinig tekening meer op het front van de gefacelifte auto.

Het productieproces goedkoper maken

Dat past bij het doel van Tesla om de Model 3-productie goedkoper te maken door het aantal carrosseriedelen en technische onderdelen te verminderen of te versimpelen.

Conventionele instrumentencluster?

Als we op deze foto door de voorruit kijken, zien we dat het dashboard is afgedekt. Maar achter het stuur lijkt die camouflage omhoog te gaan, waaronder mogelijk een conventionele instrumentencluster schuilgaat.

Onze uitgebreide ervaringen met een Chinese Tesla Model 3

In de huidige Model 3 is het dashboard extreem minimalistisch, met eigenlijk alleen een groot, horizontaal infotainmentsysteem en twee knoppel op het stuur.

Opgewaardeerde Tesla in september 2023

Naar verluidt start de productie van de opgewaardeerde Tesla in september 2023 in China en de Verenigde Staten. De geüpdatete Model Y volgt een paar maanden later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.