Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Alfa Romeo viert honderd jaar Quadrifoglio en geeft jou 10 pk cadeau

Quadrifoglio betekent ‘klavertje vier’ en staat bij Alfa Romeo voor sportiviteit en de racerij. Het embleem werd honderd jaar geleden voor het eerst gebruikt en dat moet gevierd worden, vinden ze in Turijn. Met een cadeau dat jij zelf moet betalen…

Want zo werkt dat in de autowereld. Een fabrikant heeft iets te vieren en laat zijn klanten grif betalen voor de presentjes, in dit geval de Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario.

Quadrifoglio 100th Anniversario in oplage van tweehonderd

Van de twee speciale edities worden slechts honderd exemplaren gebouwd, dus tweehonderd in totaal. Ze worden aangedreven door de bekende 2,9-liter twinturbo V6 uit de ‘normale’ Quadrifoglio, maar dan met 10 pk meer.

De Giulia en Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario zijn 520 pk en 600 Nm sterk. En overstijgen daarmee de 540 pk leverende Giulia GTA en GTAm niet.

Is dit de mooiste Alfa Romeo ooit? Giulia SWB Zagato

Over de prestaties van de twee zwijgt Alfa Romeo. Ze zijn waarschijnlijk niet anders dan die van de reguliere Quadrifoglio’s: in 4,0 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van 283 km/h voor de Stelvio en 307 km/h voor de Giulia.

Standaard mechanisch sperdifferentieel en Akrapovic-uitlaat

De 100th Anniversario’s krijgen standaard een mechanisch sperdifferentieel, een Akrapovic-uitlaatsysteem, speciale lichtmetalen wielen, goudkleurige remklauwen en de nodige koolstofvezel accenten. Er zijn drie kleuren leverbaar: rood, groen en zwart.

Verder plakt Alfa Romeo natuurlijk her en der wat speciale badges op de carrosserie en in het interieur. De bekleding van de stoelen en de achterbank is een combinatie van zwart leer en zwart alcantara. De stiksels zijn goudkleurig, net als de remklauwen.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio hebben facelift gehad

Overigens profiteren de modellen gelijk van de updates die ook de facelifte Giulia en Stelvio krijgen: nieuwe dagrijverlichting, standaard matrix-led koplampen en een digitaal instrumentarium.

Wat de 100th Anniversario-uitvoeringen gaan kosten, is niet bekend. Maar het zal in ieder geval meer zijn dan wat de Quadrifoglio’s kosten: 130.332 euro voor de Giulia en 148.491 euro voor de Stelvio.

De volgende Alfa Romeo Giula wordt net zo sterk als de Bugatti Veyron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.