Remco Slump
Remco Slump Nieuws 13 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom je geen Mini moet kopen als je een hekel hebt aan honden

Heb je een bloedhekel aan honden? Dan is de aankomende, elektrische Mini waarschijnlijk niks voor jou. Want daarin krijg je strals hulp van een digitale viervoeter, genaamd Spike.

Als het over digitale assistenten gaat, moeten wij altijd denken aan Clippy, het irritante paperclipje dat te pas en te onpas in Microsoft Windows opdook om je advies te geven.

Persoonlijke assistent Mini heet Spike

Maar in auto’s duiken ze inmiddels ook op. De Nio ET7 heeft bijvoorbeeld een soort robotje op het dashboard, Nomi genaamd, dat zelfs ‘naar je kijkt’ en ‘lacht’. Gelukkig kun je hem muten, al zie je hem dan de hele tijd met een koptelefoontje op op het dashboard.

Mini krijgt er ook een, een Engelse bulldog. Hij of zij ‘leeft’ in het infotainmentsysteem van de nieuwe Mini Cooper E en SE en zou een Intelligent Personal Assistant moeten zijn.

Van georganiseerde chaos naar minimalisme

Het dashboard van de huidige Mini kunnen we het beste omschrijven als georganiseerde chaos. In de aankomende generatie overheerst het minimalisme, met alleen een rond OLED-scherm en nauwelijks fysieke knoppen.

Virtuele hond maakt zijn debuut in China

Spike de bulldog is al sinds 2001 de mascotte van het merk Mini. Hij moet als persoonlijke assistent ‘de emotionele connectie tussen mensen en hun auto versterken’, zo luidt de officiële verklaring.

De virtuele hond maakt volgende week in China zijn debuut op de Mini Concept Aceman. Het studiemodel hebben we vorig jaar al te zien gekregen van Mini.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.