Remco Slump
Remco Slump Nieuws 28 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

De volgende Alfa Romeo Giula wordt net zo sterk als de Bugatti Veyron

De Alfa Romeo Giulia krijgt een opvolger, al wordt dat geen traditionele sedan meer. Wat kunnen we van het model verwachten? Een elektrische aandrijflijn en een vermogen van zo’n 1000 pk, aldus Alfa Romeo-topman Jean-Philippe Imparato.

Het duurt trouwens nog even voordat de volgende generatie Alfa Romeo Giulia op de markt verschijnt. Naar verluidt gebeurt dat pas na 2025. Hij wordt volledig elektrisch, uiteraard, want Alfa wil vanaf 2027 alleen nog maar EV’s verkopen.

Alfa Romeo Giula met 350 tot 1000 pk

Het leveringsprogramma van de nieuwe Giulia begint bij een vermogen van 350 pk, zo bevestigt Imparato aan Autocar. Daarboven staan twee sterkere varianten: de Veloce met 800 pk en de Quadrifoglio met maar liefst 1000 pk.

Geen hybridetechniek voor gefacelifte Alfa Romeo Giulia en Stelvio

Huidige Quadrifoglio met twinturbo V6

De huidige Alfa Romeo Giula Quadrifoglio wordt aangedreven door een 2,9-liter twinturbo V6 met 510 pk, waarmee hij in vier tellen van stilstand naar 100 km/h gaat. De nog extremere GTA en GTAm komen tot 540 pk en 3,6 seconden.

Alfa Romeo Giulia
(Afbeelding: Alfa Romeo)

Momenteel hebben de Q-modellen achterwielaandrijving. Met 1000 pk zou dat waarschijnlijk geen goed idee zijn, dus ligt het voor de hand dat de volgende Giula Quadrifoglio is uitgerust met 4WD.

Mogelijk Maserati-aandrijflijn voor Q

Eveneens voor de hand ligt een link met de Maserati Granturismo Folgore, die drie elektromotoren gebruikt: één op de vooras en twee op de achteras. De Folgore heeft 761 pk en maar liefst 1350 Nm koppel.

Alfa Romeo Giula met 700 km range

Volgens Imparato zal de elektrische Giulia in staat zijn om een WLTP-range van maximaal 700 kilometer te halen. Het model staat straks op hetzelfde STLA-platform als de nieuwe generatie Peugeot 3008, die een vergelijkbare actieradius krijgt.

Alfa Romeo Giulia
(Afbeelding: Alfa Romeo)

De Giula krijgt een 800V-systeemarchitectuur, waarmee hoge laadsnelheden mogelijk zijn. Opladen van 10 tot 80 procent zal straks binnen 18 minuten zijn geklaard, aldus Imparato.

Jeep Avenger met Alfa Romeo-badge

In 2024 wordt de allereerste EV van Alfa Romeo geïntroduceerd. Dat wordt een compacte SUV op basis van de Jeep Avenger en is ook te krijgen met een verbrandingsmotor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.