Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

CitroExpo neemt vanaf dit jaar het stokje van Citromobile over

Het populaire Citromobile is verleden tijd, maar dit jaar staat er al een nieuw, fris Citroën-evenement op: CitroExpo.

Dat wordt in het eerste weekend van mei georganiseerd in de Evenementenhal in Gorinchem. Het idee voor dit fonkelnieuwe Citroën-feestje is van Leo Greiner en Thijs Wennekes. Greiner is bekend als oprichter van de Enige Echte Eendenclub. “In eerste instantie wilden we het file-evenement van Lapalisse (Frankrijk, red.) kopiëren. Maar toen we hoorden dat Citromobile zou stoppen, ontstond het idee een nieuw Citroën-evenement te introduceren.” Citromobile vierde vorig jaar overigens zijn 25e verjaardag.

Gorinchem

Greiner dacht direct aan de evenementenhal in Gorinchem. Dat leek in eerste instantie onhaalbaar in verband met de angst voor olievlekken op het tapijt dat daar op de vloer ligt. Maar de eigenaar van de locatie bleek daar geen problemen mee te hebben. “Onder elke oude auto leggen we wat karton. Onbruikbare tapijttegels kunnen we achteraf vergoeden”, aldus Greiner.

UG Citroen

Zo kreeg het tweetal al snel groen licht voor CitroExpo, dat in eerste instantie enkel de 10.000 m2 grote ruimte op de begane grond gebruikt. Daar zal naast auto- en onderdelenhandelaren ook een vrouwelijke goudsmid en een verkoper van Citroën-kermisspullen staan. Door de gunstige ligging van Gorinchem is er ook veel interesse van Duitse en Franse standhouders. “Het geeft echt enorm veel energie om al die positieve reacties op ons nieuwe evenement te ontvangen”, zegt Greiner.

Grand Prix van Zandvoort

CitroExpo wil de traditie van Citromobile doorzetten, maar wel op een vernieuwde manier. Zo biedt het dit jaar een tweedagenkaart inclusief campingovernachting aan voor mensen die niet alleen het evenement, maar ook Gorinchem willen bezoeken. De Grand Prix van Zandvoort wordt bovendien tijdens het evenement in een andere hal uitgezonden, waartoe iedere bezoeker toegang heeft.

Citroën XM Break 3.0i V6

Ook Citroën Nederland is enthousiast en wil deelnemen aan het evenement, al is nog onduidelijk in welke vorm. De organisatie heeft gevraagd of de importeur colleges wil geven of organiseren over de toekomst van het merk en elektrisch rijden. Het originele idee van Greiner en Wennekes, het organiseren van een file van oldtimers, is overigens nog niet van de baan.

Meer praktische informatie over het evenement is te vinden op de website van CitroExpo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.