Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Bentley toont Mulliner-mogelijkheden voor Continental GT Convertible

Aan creativiteit op Bentley’s personaliseringsafdeling Mulliner geen gebrek, want de heren en dames komen wederom met een speciale aankleding voor de Continental GT Convertible.

 

Natuurlijk kun je voor de aankleding van een Bentley Continental GT Convertible net als voor de Coupé naar Mulliner. Het bedrijf leeft ervan. Een groot percentage kopers van de Continental GT neemt een bezoek aan Mulliner altijd in het aankoopproces mee, al is het maar voor specifieke stiksels of kleurcombinatie. Nu de GT Convertible een jaar onderweg is, kunnen de kopers hun specifieke wensen in vervulling laten gaan.

 

Voor de nieuwe Continental GT Mulliner Convertible heeft het dochterbedrijf een zogeheten Double Diamond-grille ontworpen en Mulliner-flankroosters. Het ontwerp van de roosters zijn geïnspireerd op de diamond-vormen op de vier zitplaatsen, de zijpanelen en de tonneaucover.

Bentley Continental GT Mulliner Convertible

Borduurproces

Voor het interieur biedt Mulliner contrasterende stiksels aan. In totaal zijn er bijna 400.000 stiksels in het interieur van een Mulliner-model aanwezig, waarvan een diamandvorm er al 712 telt. Volgens Bentley Mulliner nam de ontwikkeling van het borduurproces al 18 maanden in beslag. Voor het interieur biedt Bentley’s Mulliner acht verschillende combinaties, bestaande uit drie kleuren. Voor wie van nog meer kleur houdt, is het goed te weten dat de Continental GT Mulliner Convertible over sfeerverlichting in zeven verschillende thema’s beschikt. Voor op de grond naast de portieren heeft de fabrikant een welkomslicht in de buitenspiegels met B-symbool bedacht en de dorpelsierlijsten kunnen eventueel verlicht zijn.

Bentley Continental GT Mulliner Convertible

Zelf nivellerend

Op de Mulliner-lijst staan ook nieuw getekende 22 inch 10-spaaks lichtmetalen wielen, gespoten of gepolijst. In het hart van het wiel is het bekende Bentley-logo aanwezig. Die badge is zelf nivellerend zodat het merkwapen altijd recht staat ondanks dat de wielen draaien. Iets dergelijks heeft Rolls-Royce al langer en kan inmiddels ook op BMW-modellen worden geleverd. De vorige Conti’s konden er ook mee worden uitgerust.

Breitling-uurwerk

De lijst met mogelijkheden gaat verder met onder andere gefreesde afwerkingsdetails voor het Breitling uurwerk, de middentunnel en meters in het draaibare instrumentenpaneel.

Bentley Continental GT Mulliner Convertible

Presentatiedoos

Om de klant het gevoel te geven dat niet alleen de auto speciaal is, ontvangt de koper van een door de personaliseringsafdeling aangeklede Continental GT Convertible zijn sleutel in een lederen omhulsel, die verpakt zit in een handgemaakte Mulliner-presentatiedoos, waarvan de kleurstelling is afgestemd om die van de auto.

W12 en V8

De Continental GT Mulliner Convertible is er als V8- en W12-type, wat niets meer of minder zijn dan de beschikbare aandrijflijnen. De W12 beschikt over een 6.0-twaalfcilinder met dubbele turbo. De V8 heeft een 4,0 liter blok met eveneens twee turbo’s. Bentley toont de cabriolet op de Autosalon van Genève, die van 5 tot en met 15 maart duurt.

Bentley Bacalar

Overigens is de Bentley Continental GT Mulliner Convertible niet het enige nieuws van Bentley’s personaliseringsafdeling tijdens de Geneefse autoshow. De Engelsen stellen er tevens een bijzondere auto voor, die de derde tak van de onderneming vormt. Want naast het aankleden van productiemodellen en het opnieuw bouwen van klassieke modellen staat de divisie ook bekend om coachbuilding. Na de Grand Limousine en de uiteindelijk niet gebouwde Grand Convertible komt Mulliner met een limited edition. Dat model heet Bacalar en debuteert op de Autosalon van Genève 2020.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.