Autovisie
Autovisie Nieuws 6 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Citromobile: terugkerend ritueel

Een terugkerend ritueel is het, een bezoek aan de Citromobile, aldus Citroën-liefhebber Ben Bosch. Afgelopen weekend was het weer zover en werd de Expo in Vijfhuizen overspoeld met modellen met de Double Chevron. Ben doet verslag:

“Ik betrap mijzelf erop dat ik de afgelopen week er naar uitgekeken heb als een kind naar z’n verjaardag. De rit er naar toe is al bijzonder. Op een dag als vandaag is iedere Citroën die je ziet rijden een eventuele medeliefhebber, onderweg naar Vijfhuizen. De een passeert toeterend met een GSA, een ander zwaait naast zijn gestrande eend vanaf de vluchtstrook… Hoe verschillend de citrofielen ook zijn (en dat zijn ze!) vandaag lijkt het een grote familie te zijn. Dit jaar heb ik zelfs voor het eerst met een wildvreemde gesproken tijdens het rijden op de  snelweg. Een grote Mercedes coupé komt langszij rijden en gebaard mij het raam te openen. “Zo’n ding heb ik ook gehad!”, roept hij, gebarend naar mijn Visa Chrono. Hij steekt zijn duim op en geeft gas. Vanuit de lucht moet het te zien zijn geweest, uit heel Europa kwamen er drommen Citroëns richting Vijfhuizen.

Het parkeerterrein van de voormalige Floriade is maar net groot genoeg om alle auto’s van de bezoekers te bergen en samen één groot openluchtmuseum te laten vormen. Geweldig om te zien hoe de auto’s er bij staan, gepresenteerd in de geest van hun gebruikers. In de hal zelf staan de mensen van de verschillende Citroën-clubs klaar om informatie te verstrekken. Standhouders hebben hun waar uitgestald. Ook bergen met onderdelen, je moet vaak wel heel goed weten wat je precies nodig hebt, niet alles is gesorteerd of gedocumenteerd. Uitgezonderd de leveranciers van de nieuwe onderdelen. Je kunt de beurs bezoeken en bij wijze van spreke ter plekke een 2cv bij elkaar zoeken met nieuwe onderdelen! Chassis, koetsen, (kunststof)spatborden, kleinmateriaal, alles is volop leverbaar en overzichtelijk gepresenteerd. Terwijl in de hallen de speurtochten naar het ene onderdeel, miniatuur of het stukje documentatie begint, is het buiten zien en laten zien van de meegebrachte Citroëns en aanverwanten. Volgend jaar weer!”

fotocredits: Ben Bosch en Peter Hocks

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.