Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 22 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Waarom bijna niemand de DS4 kocht | Sjoerds Weetjes 392

Met de DS4 haalde Citroën niet het succes van de kleinere DS3. De DS4 werd voor de autokopers niet begrepen.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je hoe de vijfdeurs hatchback tot stand is gekomen. Of moeten we de DS4 een vierdeurs coupé noemen? Of een luxe crossover?

DS DS4

Bij zijn afscheid heette het model DS DS4, maar hij kwam als Citroën DS4 op de markt. Onder welk merk je de auto ook plaatst, het is een DS4. Hij verscheen kort na de DS3 op de markt en was de DS5 net voor. Citroën lanceerde drie DS-modellen in een tijdsbestek van twee jaar. Zoals je weet uit Sjoerds Weetjes 375 was de lancering van de DS geen vooraf bepaald plan, waarbij het Franse autoconcern drie modellen voor ontwikkelde. Het waren de drie modellen tezamen die Citroën deed besluiten om een speciaal label te introduceren. Dat dat DS werd, volgde na enkele flinke gesprekken intern. Mocht je het verhaal niet kennen, luister dan alle details in aflevering 375 van Sjoerds Weetjes.

In deze aflevering vertelt Sjoerd hoe de DS4 tot stand kwam. Hij legt uit waarom Citroën met het model kwam. Hij vertelt hoe je de DS4 moet zien en laat je een opvallend detail van de DS4 zien. Sjoerd bespreekt ook waarom een bepaalde uitvoering niet in productie ging en welke versie wel succesvol was.

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering op Autovisie.nl en op Youtube.com/autovisie. In elke aflevering komt een specifiek model voor de lens. De ene keer legt Sjoerd je het ontstaan van het bewuste model uit, de andere keer vertelt hij over het ontwerp van de auto. Of hij ligt bijzondere eigenschappen van de auto uit. De bibliotheek van Autovisie’s Sjoerds Weetjes telt inmiddels 392 afleveringen. [/kader

Koopwijzer: occasion Citroën C4/DS4 (2010-2018)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.